Amaranthul contine cantitati importante de minerale precum fier, calciu si magneziu. Are o textura oarecum asemanatoare cu grisul. Este foarte potrivit pentru bebelusi in budinci, dar si pentru ingrosarea cremelor de fructe sau legume. Astazi incercam o reteta de budinca de amaranth cu pere.
Ingrediente budinca de amaranth si para pentru bebelusi:
- o cana amaranth
- 2 cani apa
- 1 para coapta medie
- un varf de lingurita de scortisoara
Timp de preparare: 20 minute
Varsta: se poate oferi de la varsta de 8-10 luni
Modul de preparare a budincii de amaranth si para pentru bebelusi:
- Pentru un timp de fierbere mai scurt se poate pune amaranthul la hidratat in apa cu 2-3 ore inainte (o cana de amaranth in 2 cani de apa).
- Respectand proportia punem apoi la fiert timp de 20 de minute cu un varf de lingurita de scortisoara. Se lasa sa se raceasca.
- Intre timp curatam o para de coaja si o dam pe razatoare.
- Amestecam para cu amaranthul si servim micutului din dotare o portie. Restul se arunca. Nu se recomanda pastrarea in frigider deoarece cel mai probabil va fermenta.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.