Multe viitoare mame se intreaba daca este necesara o pregatire speciala a sanilor, care sa fie inceputa inca din timpul sarcinii, caci multa lume vehiculeaza idei pe aceasta tema.
Unele mame considera ca sanii trebuie pregatiti prin masaj, prin aplicarea unor creme, prin frecarea cu un prosop aspru pentru desensibilizarea mameloanelor. Insa nu e necesar, ba dimpotriva unele practici chiar sunt contra-indicate din cauza posibilitatii declansarii unor contractii premature. Afla cum se pregatesc sanii din timpul sarcinii pentru a alaptare usoara de la inceput.
Organismul viitoarei mamici stie sa se pregateasca singur pentru momentul in care va aparea nevoia de a alapta: tot ce trebuie sa faci tu este sa te informezi cat mai bine. De asemenea trebuie sa fii pregatita moral pentru diversele sfaturi necerute si contradictorii pe care le vei primi de la rude, vecine sau chiar persoane necunoscute din parcuri sau de pe strada.
Trebuie sa ai incredere in tine si in informatiile pe care te-ai straduit sa le citesti si sa nu lasi ca deciziile tale legate de hranirea bebelusului sa fie influentate negativ de mituri despre alaptare. Trebuie sa fii pregatita si sa stii la ce sa te astepti deoarece un start gresit in alaptare poate sa devina un esec sau sa faca alaptarea mult mai dificila atat pentru tine, cat si pentru bebe.
Din nefericire uneori chiar cadrele medicale pot oferi informatii gresite despre alaptare pentru ca nu sunt la curent cu toate informatiile legate de alaptare, deci trebuie sa stii cum sa actionezi in cele cateva zile de spitalizare de dupa nastere pentru a putea preintampina eventualele greutati. Daca ai citit si te-ai informat, nu ar trebui sa te sperie afirmatii facute de unele asistente medicale de genul:”nu ai lapte/ ai lapte slab/ nu se satura copilul de la laptele tau/ ai sani pre amici/prea mari” samd.
Interesati-va de la cunostintele care au nascut anterior care sunt practicile in ceea ce priveste alaptarea in spitalele din orasul vostru, alegeti unul cu adevarat pro-alaptare chiar daca asta inseamna sa nasteti intr-un oras apropiat, nu in cel in care locuiti daca acesta nu va ofera optiuni. Tineti cont ca oricat de buni ar fi doctorii in domeniul lor, majoritatea nu au informatii pertinente si de actualitate in ceea ce priveste alaptarea, deoarece acesta a fost un capitol abordat doar in treacat si superficial in anii facultatii! Luati mai bine legatura cu o consultanta in alaptare sau cu o moasa instruita in acest sens care sa va ajute la inceputul alaptarii.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.