Pe măsură ce se apropie Crăciunul, presiunea crește: totul trebuie să iasă perfect. Totuși, e un moment bun să reevaluezi care sunt lucrurile cu adevărat importante și să reevaluezi unele dintre tradițiile care determină o doză semnificativă de stres. Dacă te bucură toate tradițiile pe care le respectă familia voastră, foarte bine: continuă! Dar dacă te simți copleșită, e un moment bun să schimbi ceva.
Decoratul de Crăciun prea devreme
Încă din noiembrie, lumea începe deja să decoreze casa pentru Crăciun. E frumos, dar este, oare, necesar? Adică, ce crezi că se va întâmpla dacă vei decora în Ajun, așa cum se întâmpla atunci când erai tu mică?
În prezent, dacă te prinde 1 decembrie fără luminițe aprinse în balcon, parcă te simți vinovat. Iar dacă bradul e încă în pod pe 15 decembrie, probabil că te simți ciudat. Dacă perspectiva decorului de Crăciun înainte să îți fi scuturat toți copacii frunzele nu îți produce bucurie, nu ai nici un motiv să continui acest obicei. Încearcă și: 6 Decorațiuni simple pentru bradul de Crăciun, activități faine pentru copii și părinți
Pijamalele asortate cu tematică de Crăciun
Pijamalele asortate sunt o tradiție nouă: nu exista o asemenea idee pe vremea copilăriei noastre și nu a suferit nimeni din cauza asta. De fapt, bunicii de azi nu ar fi fost prea entuziaști să poarte o pijama tip salopetă nici în tinerețe, acum probabil ar fi de-a dreptul indignați.
Nu te entuziasmează ideea de a comanda pijamale asortate de pe internet, doar pentru a mai adăuga un set la sertarul plin cu haine purtate o singură dată în viață? Nu vrei să suni cu disperare ca să programezi o ședință foto de Crăciun la început de octombrie, pentru că mai târziu nu mai găsești locuri, și să etalezi minunatul set de pijamale, ca să ai ce posta pe social media în decembrie?
De ce faci, până la urmă, lucrurile acestea?
Ședință foto specială pentru felicitările de Crăciun
E minunat să ții legătura cu familia, mai ales într-un moment atât de special cum e Crăciunul. Și felicitările de Crăciun sunt o tradiție frumoasă, care merită perpetuată. Dar dacă asta înseamnă să cheltui jumătate din salariul pe o lună pe o sesiune foto în care să etalezi strălucitoarea, minunata și inegalabila ta familie, doar pentru a trimite poza voastră rudelor (poate) mai puțin norocoase, atunci mai bine las-o baltă! Ce poți face, în schimb, este să confecționezi împreună cu cel mic niște felicitări cu rămurele mici de tuia drept brăduți și bucățele rotunde de hârtie colorată, tăiată cu perforatorul, drept globulețe, pe care să scrieți colorat La Multi Ani!
Calendar de Advent personalizat
E drăguță ideea de a număra, descrescător, zilele rămase până la Crăciun. Dar de când nu mai sunt suficiente nici tabletele de ciocolată, nici jucăriile LEGO sau Playmobil, nici măcar cărticelele pentru copii…? De când trebuie să te chinui să inventezi, pentru cele 24 zile, bilețele cu activități sau surprize din ce în ce mai wow? Nu ai suficiente bătăi de cap cu alegerea cadourilor pentru Crăciun, chiar ai nevoie de încă 24 motive să își pui imaginația – și portofelul – la treabă?
Cina tradițională festivă în Ajunul Crăciunului
E grozav când întreaga familie se adună laolaltă și se bucură de Crăciun. Păcat doar că în fiecare an există o gazdă care nu ar putea să își mai spună nici măcar cum o cheamă, după o zi începută pe la 3 – 4 dimineața, petrecută în picioare în bucătărie, preparând o mie de feluri tradiționale. Și asta vine după o altă zi în care a răsturnat casa cu susul în jos – curățenia de Crăciun, după o altă zi de cumpărături, după o altă zi de decorat și așa mai departe. Cum ar fi dacă, de Crăciun, am renunța la toate acestea și ne-am bucura de o plăcintă și o ciocolată caldă, depănând amintiri vechi împreună și creând amintiri noi pentru sufletele celor mici? Cum ar fi dacă am sărbători cu adevărat Nașterea Domnului, semnificația Crăciunului? Citește pe larg: Povestiți-le copiilor despre Nașterea Mântuitorului, adevărata semnificație a CRĂCIUNULUI
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.