Decat sa cumperi biscuiti plini cu sare , zahar sau ingrediente a caror influenta asupra copiilor nu a fost indeajuns studiata, mai bine prepara-i tu in casa.

E mai simplu decat crezi ! Garantat ca iti vor place si tie. 

Reteta de biscuiti dulci, fara zahar

Tot ce iti trebuie:

1 cana faina alba de grau (preferabil spelta sau kamut)
½ cana faina de ovaz ( se poate obtine din fulgi de ovaz pusi in rasnita sau blender)
1 ou intreg ( daca nu ai introdus albusul foloseste doar galbenusul de la 2 oua)
½ pachet de unt 80 % grasime
½ cana de stafide sau alte fructe uscate dulci, puse la inmuiat in apa si apoi facute o pasta cat mai fina in blender

Optional ½ cana de caju sau migdale facute faina in blender (daca ai acceptul pediatrului si nu exista alergii la arahide in familia ta)

Nu necesita adaos de zahar, praf de copt sau drojdie !

Ai nevoie de un facalet si de hartie de copt.

Se amesteca ingredientele intr-un bol sau in masina de facut paine. Se intind trei foi, se taie formele si se pun in cuptorul incazit in prealabil la 150 de grade. Se lasa 15-20 de minute pana cand se rumenesc putin. Se pastreaza la frigider si se consuma in 3-4 zile.

Reteta de biscuiti sarati cu telemea de vaca

Tot ce iti trebuie:

1 cana faina alba de grau (preferabil spelta sau kamut)
½ cana faina de ovaz ( se poate obtine din fulgi de ovaz pusi in rasnita sau blender)
1 ou intreg ( daca nu ai introdus albusul foloseste doar galbenusul de la 2 oua)
½ pachet de unt 82 % grasime
1 pachet branza telemea de vaca de 150 grame data pe razatoarea mica

Se poate adauga mac, susan sau seminte macinate (dovleac, floarea sorelui) cand copilul este mai mare. 

Nu necesita adaos de sare, praf de copt sau drojdie !

Ai nevoie de un facalet, un bol si de hartie de copt.

Aluatul este usor de preparat daca ai in casa o masina de facut paine. Foloseste-o cu incredere. 

In caz contrar amesteca intr-un bol in acesta ordine: oul, untul, branza, faina.

Daca aluatul rezutat este prea lipicios (din cauza untului) mai adauga putina faina. Imparte-l in trei si intinde fiecare parte. Suprafata pe care intinzi aluatul trebuie sa fie perfect curata. Poti intinde aluatul direct pe hartia de copt decupata dupa forma tavei.

Daca nu detii forme speciale pentru biscuiti, pana data viitoare, foloseste un pahar mai ingust si realizeaza forme rotunde. Sau poti portiona aluatul cu un cutitul usor rotunjit la varf facand triunghiuri sau dreptunghiuri.

Incalzeste cuptorul la 150 de grade si lasa tava in cuptor 15-20 de minute, pana se rumenesc putin.

Dupa ce se racesc se pastreaza la frigider in recipente inchise ermetic. A se consuma in 3-4 zile.

Acesti biscuiti impreuna cu un iaurt mic ar putea inlocui cu success micul dejun sau gustarea de la ora 5.

Pofta Buna !

Te-ar mai putea interesa:

Retete rapide cu fructe de la 10 luni
Introducerea branzei in alimentatia bebelusului
Introducerea albusului de ou
Diversificarea - Recomandari pentru 10-12 luni
Alimentatia copilului dupa varsta de 1 an
Importanta lactatelor in alimentatia copiilor