Fasolea verde se digera usor si are avantajul ca poate fi introdusa printre primele alimente solide bebelusului. Aduce un aport important de fibre, fier, vitamina A si din grupul B dar si carbohidrati. Alege fasole verde fideluta pentru retetele bebelusului si nu fasolea verde lata deoarece poate fi mai atoasa.
Astazi asociem fasolea verde cu dovlecelul si vom obtine o supa crema fina, dulce si foarte hranitoare.
Ingrediente supa crema de fasole verde si dovlecel pentru bebelusi de la 8-10 luni:
- un dovlecel mic curatat de coaja taiat rondele
- o mana de fasole verde fideluta
- cateva rondele de cartof alb
- cateva fire de patrunjel verde
- o lingurita ulei extravirgin de masline
Mod de preparare supa crema de fasole verde si dovlecel pentru bebelusi de la 8-10 luni:
- Curatam si spalam temeinic legumele. Indepartam coditele de la fasole cu grija.
- Punem toate legumele la fiert timp de 30 de minute in 500 ml apa.
- La sfarsit mixam toate legumele. Pastram toata zeama.
- Pentru a te asigura ca s-au mixat foarte bine sau ca nu au ramas eventuale „ate” de la legume strecoara supa printr-o sita.
- Se serveste cu ulei extravirgin de masline si bucatele de miez de paine. Pofta buna!
- Pentru burtici fericite nu asociati fasolea cu proteine (de exemplu cu carne).
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.