Reteta de pizza vegetariana, cu mozzaralla si legume, pentru copii dupa varsta de 3 ani.
Ingrediente necesare pentru pizza vegetariana:
Ingrediente pentru blat pizza:
- 200 de grame de faina
- 100 ml apa calduta
- 10 grame drojdie uscata
- 2 linguri ulei
- un praf de sare si unul de zahar
Ingrediente pentru sosul de rosii:
- 3 rosii fara coaja
- 2-3 linguri passata de rosii
- ulei de masline
- busuioc, oregano, cimbru
- sare
Ingrediente pentru topping:
- 1 dovlecel mic
- cateva ciuperci
- ceapa rosie
- rondele de masline
- mozzarella
Modul de preparare a retetei de pizza vegetariana:
1. Pregatim blatul. Facem cald in bucatarie, incazim putin apa si peste ea turman drojdia, sarea, zaharul, uleiul si faina cate putin. Daca dorim sa iasa blatul subtire il punem la frigider imediat ce am terminat de framantat coca. Pentru un blat mai pufos se lasa la temperatura camerei cat timp se pregateste restul.
2. Ne apucam de sosul de rosii. Dam rosiile zemoase si parfumate pe razatoarea mare, le punem intr-o craticioara mica cu mirodenii si sare si le lasam la foc mic timp de 15 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam treptat si cateva linguri de passata de rosii. Cand sosul a inceput sa se ingroase inseamna ca e gata. La sfarsit punem uleiul de masline, amestecam si acoperim sa se mentina cald.
3. Pregatim toppingul. Spalam bine legumele si le taiem cubulete mici, mici.
3. Ne intoarcem la blat. Intindem o foaie pe hartie de copt si o transferam in tava care se pune timp de 10 minute in cuptorul incalzit inainte. Scoatem din cuptor si pregatim pizza: intingem un strat generos de sos de rosii, apoi punem mozzarella rasa, ornam cu legume din belsug.
4. Dam la cuptor pana cand pizza prinde culoare. Se feliaza si se serveste cu sosul de rosii ramas pus deasupra.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.