Pentru bebelusii de 8- 10 luni putem incepe sa pregatim mamaliguta fiarta in lapte cu branzica de vaci, smantana si unt. Exact dupa aceeasi reteta se poate prepara si mamaliguta de mei, in loc de malai.
Ingrediente mamaliguta fiarta in lapte:
- 100 ml apa
- 250 ml lapte integral sau lapte praf
- 5 linguri malai sau cat inghite
- 2 linguri branzica de vaci
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita smantana
Mod de preparare mamaliguta fiarta in lapte:
- Punem la fiert apa si laptele. Dupa varsta de 1 an putem sa adaugam si un praf de sare.
- Cand incepe sa clocoteasca se adauga „in ploaie” malaiul, amestecand mereu pentru a evita cocoloasele.
- Se fierbe la foc mic aproximativ 20 minute.
- La final se ia vasul de pe foc, se adauga branza, untul si smantana in mamaliga.
- Omogenizam si acoperim vasul pana se raceste putin.
- Se serveste la temperatura camerei iar ca moment al zilei reteta este potrivita la cina.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.