Lasagna vegetariana este o alternativa la reteta clasica pe baza de carne tocata. O reteta usoara, sanatoasa si mult mai potrivita pentru copii. Se poate oferi de la varsta de 2-3 anisori.
Ingrediente lasagna vegetariana pentru copii:
- 12 foi de lasagna
- 4 lingurite ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa rosie tocata
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingurita busuioc
- o jumatate borcan de pasta de rosii
- 2-3 rosii zemoase si dulci
- 200 grame parmezan/branza cedar/mozzarella (la alegere)
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov mic
- optional cubulete de ardei gras si vanata
Modul de preparare lasagna vegetariana pentru copii:
Mai intai ne ocupam de sosul pentru lasagna astfel:
1. Radem 2-3 rosii si impreuna cu jumatate de borcan de pasta de rosii, oregano, busuioc, sarea si piperul le punem la fiert. Cand au atins punctul de fierbere se da la foc mic si se lasa pentru 10-15 minute. Se adauga o ceapa rosie tocata fin si o rosie taiata cubulete pentru textura.
2. Separat curatam dovlecelul si morcovul si le punem la fiert sau la aburi pentru aproximativ 15 minute. Cand sunt gata se paseaza cu o furculita si se adauga la sos. Se mai lasa cateva minute si se inchide focul. Tot acum se pun 2 lingurite de ulei de masline si amestecam bine.
3. Separat pregatim foile de lasagna (se pot inmuia in apa) si parmezanul/branza cedar/mozzarella pe care le radem.
4. Intr-un vas de sticla termorezistenta punem 2 lingurite ulei de masline si cateva de sos de rosii apoi punem un strat de foi de lasagna (3-4 foi). Peste ele punem 3-4 linguri de sos si parmezanul. Repetam pana cand se temina foile.
5. Se da la cuptor 15-20 de minute. Se evita folia de aluminiu deasupra! Se poate pune insa hartie de copt cu care infasuram vasul o singura data. Pofta buna!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.