Carnea rosie de vita are un continut ridicat de fier si se recomanda copiilor de peste 1 an cel putin o data pe saptamana. In asociere cu legume dulci precum dovlecel si ardei gras va fi pe placul micutului.
Ingrediente carne de vita cu legume pentru copii de la 1 an:
- 300 grame carne de vita cubulete
- 1 dovlecel zucchini decojit si taiat rondele
- 1 ardei gras rosu sau portocaliu taiat cubulete mici
- 1 cartof alb curatat cubulete
- 1/2 cana pasta de rosii
- 250 ml apa
- un praf de sare si mirodenii (oregano, tarhon, coriandru)
- 2 catei de usturoi
Portii: 3
Varsta: dupa 1 an (reteta contine sare si pasta de rosii)
Mod de preparare carne de vita cu legume pentru copii de la 1 an:
- Intr-o cratita dam in cateva clocote cubuletele de carne de vita.
- Separat punem intr-o craticioara 250 apa cu un praf de sare si mirodenii.
- Mutam cubulete de carne si le lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora apoi adaugam toate legumele.
- Lasam sa fiarba la foc mic inca 30 minute.
- Verificam daca legumele s-au inmuiat si carnea este bine patrunsa (sa nu fie roz la mijloc).
- In ultimul sfert de ora adaugam 1/2 cana pasta de rosii si 2 catei de usturoi pisati.
- Scoatem o portie pentru a servi copilului la pranz. In caz ca inca nu mesteca bine facem portia piure. Pofta buna!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.