Va propunem o reteta de biscuiti de casa ornati tematic Printesa Sophia, un personaj indragit de multi copilasi. Reteta este oferita de Marina, mama Evei.
Ingrediente Biscuiti de casa ornati tematic Printesa Sophia:
- 250 g faina
- 100 g zahar
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- un ou
- o lingurita esenta vanilie
- un praf de sare
Intr-un castron mixati untul cu zaharul pana ce acesta devine pufos.
Adaugati oul si esenta de vanilie apoi amestecati bine pana ce obtineti o pasta omogena.
Cerneti faina si incorporati-o putin cate putin in crema de unt.
Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt apoi cu ajutorul unor decupatoare tăiați biscuitii in formele dorite. Puteti folosi forme precum steluta, cerc, rochita, numarul reprezentand varsta implinita.
Coaceti in cuptorul incins pana ce biscuitii devin aurii. Stati cu ochii pe biscuiti deoarece acestia se coc destul de repede si nu vreti sa se arda si sa se usuce prea rau.
Pentru glazura alba am folosit:
- 2 albusuri
- 150 gr zahar pudra
- 2 lingurite zeama lamaie
- 2 lingurite amidon
Mod de preparare glazura pentru biscuiti de casa ornati tematic Printesa Sophia:
Batem albusurile cu mixerul pana devin ferme.
Adaugam amidonul si zeama de lamaie.
Incepem sa adaugam zaharul, putin cate putin.
La fiecare runda mixam zaharul pana acesta este inglobat complet in compozitie si abia apoi adaugam altul.
Continuam pana terminam tot zaharul de adaugat. Vom obtine o compozitie groasa, lucioasa, care nu curge din lingura.
Punem glazura astfel obtinuta intr-un pos prevazut cu dui subtire sau într-o punga ceva mai groasa și intepata intr-un colt.
Cu pasta astfel obtinuta glazuram biscuiți după preferinta. Lasam apoi sa se usuce glazura.
Glazura ramasa in vas trebuie neaparat acoperita bine cu folie alimentara pana la utilizare, deoarece in contact cu aerul se va usca si nu va mai putea fi folosita.
Pentru glazura mov am folosit:
- 2 albusuri
- 150 gr zahar pudra
- 2 lingurite zeama lamaie
- 2 lingurite amidon
- colorant alimentar
Am separat albusuriele de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare, tare!! Apoi am pus amidonul, apoi zeama de lamaie si zaharul treptat, treptat pana am obtinut o pasta grosuta si licioasa si la sfarsit colorantul alimentar (este destul de simplu de facut, ca o bezea). Si gata!! Se pune in posh sau punga intepata si se decoreaza personajul preferat al copilului.
Eu am folosit glazura alba si cea mov pentru a decora biscuiții la petrecerea tematica Printesa Sophia de 3 ani a fetitei mele pentru un plus de bucurie adus copiilor.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.