Orice femeie isi doreste, la un moment dat, sa devina mama. Pentru unele este mai usor, insa pentru altele este destul de dificil sa ramana insarcinate. Daca esti nerabdatoare sa ai un copil, poti face cateva lucruri care sa te ajute sa ramai insarcinata la putin timp dupa ce tu si partenerul tau incercati sa concepeti unul!
Pasul 1: Cum sa ramai insarcinata repede?
Tu si partenerul tau trebuie sa puneti la punct cateva aspecte, inainte de a incerca sa deveniti parinti. Organismul tau si (cel putin) sperma lui trebuie sa fie foarte sanatoase.
Asa ca trebuie sa il convingi sa renunte la alcool si la tutun, cel putin pentru o perioada, pentru ca acestea afecteaza calitatea spermei, si sa stea departe de locurile unde temperatura este foarte ridicata, precum sauna, deoarece caldura excesiva omoara spermatozoizii.
Acest lucru este valabil si pentru tine; nu uita insa si de cafeina: excesul de cafea nu te va ajuta la conceperea unui copil. Mancati sanatos, evitati mediile radioactive si rezolvati-va toate problemele medicale care necesita administrarea unui tratament.
Faceti exercitii fizice zilnic, pentru a fi mereu in forma si a va mentine sanatosi. Acest lucru se va reflecta si in starea voastra de spirit. Nu uita de acidul folic, care protejeaza copilul impotriva mai multor defecte din nastere. Afla care sunt alimentele cele mai bogate in acid folic
Pasul 2: Cum sa ramai insarcinata repede?
Renunta la metodele de contraceptie. Unele dintre acestea iti pot afecta fertilitatea pentru o scurta perioada chiar si dupa ce ai renuntat la ele. Nici pilula contraceptiva, nici dispozitivele intrauterine nu iti afecteaza fertilitatea pe termen mediu sau lung, odata te hotarasti ca iti doresti un copil si renunti la ele.
Contraceptivele injectabile, pe de alta parte, au o actiune medie spre lunga, acest lucru insemnand ca efectul anticonceptional si reactiile adverse se mentin atata timp cat substanta este prezenta in organism.
Este bine de stiut ca majoritatea injectiilor contraceptive au o durata de 3 luni, insa fertilitatea poate reveni la normal dupa aproximativ 12 luni, daca contraceptivele injectabile au fost folosite pe termen lung.
Pasul 3: Cum sa ramai insarcinata repede?
Important ca prim pas in procesul de concepere este sa afli care este perioada ta de ovulatie. In acele zile, ai cele mai mari sanse sa ramai insarcinata, deoarece ovulatia este chiar momentul eliberarii ovulului pe care spermatozoizii trebuie sa il fecundeze. Surprinzator poate, dar din toata perioada ciclului menstrual doar cateva zile iti permit sa ramai insarcinata. Cel mai sigur, poti sa afli care este perioada de ovulatie, folosind un test de ovulatie.
O femeie cu un ciclu menstrual de 28 de zile, va fi la ovulatie in cea dea paisprezecea zi, insa, cum spuneam, cel mai sigur afli acest lucru folosind un test de fertilitate. Incepe prin a face un test in cea de-a noua zi a ciclului menstrual si continua pana primesti un rezultat pozitiv. Cand primesti acest rezultat, fie esti in perioada de ovulatie, fie te apropii cu pasi mari, asa ca profitati de moment!
Pasul 3: Cum sa ramai insarcinata repede?
Dupa ce afli care este perioada ta de maxima fertilitate, iti ramane un singur lucru de facut si acela extrem de placut. Perioada celor 3 zile de fertilitate se poate lungi la 5-6 zile, deoarece spermatozoicii supravietuiesc intre 3 si 5 zile.
Profita de fiecare moment, deoarece acestea sunt clipele de maxima intensitate, de care va veti aminti mereu odata ce bebelusul vostru a venit pe lume.
Pasul 4: Cum sa ramai insarcinata repede?
Postludiul este bun din doua puncte de vedere: elimina orice urma de stres (femeile care sunt stresate au sanse mai mici de a ramane insarcinate) si te tine in pat pentru cateva minute dupa actul sexual, iar acest lucru poate ajuta spermatozoizii sa isi continue drumul.
Nu ramai insarcinata? Cand sa apelezi la ajutor de specialitate:
Daca urmezi acesti pasi simpli, ai toate sansele sa ramai insarcinata in primele 3-4 luni. Aproximativ 6 din 10 cupluri care incearca sa conceapa un copil pe cale naturala, reusesc in primele 3 luni. Daca acest lucru nu s-a intamplat, apelul la un specialist depinde, in principal, de varsta ta, deoarece fertilitatea scade de regula cu varsta, dar nu in toate cazurile. Daca ai sub 35 de ani, poti sa incerci un an sa concepi un copil pe cale naturala inainte de a apela la un doctor.
Daca ai intre 35 si 40 de ani, acorda-ti o perioada de 6 luni, inainte de a discuta cu un doctor. Insa, daca ai trecut de pragul de 40 de ani, cel mai bine ar fi sa discuti cu un specialist imediat. Este cel mai in masura sa iti dea sfaturi si sa te indrume in procesul de conceptie.
Bineinteles, daca suspectati ca unul dintre voi are probleme cu fertilitatea, apelati imediat la un doctor!
Facand sex cu regularitate va ajuta din toate punctele de vedere: va reduce stresul, va crea o intimitate greu de creat altfel si va mari sansele de a deveni parinti. Daca faceti sex doar in perioada de fertilitate si doar cu gandul de a concepe un copil, va pune presiune pe voi ca viitori parinti si ca parteneri in cuplu.
Bucurati-va de fiecare moment, deoarece va veti aminti mereu de acestea.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.