Reteta de budinca de orez cu mar ne-a fost trimisa de Daniela, mamica de 3 baieti: 2, 10 si 12 ani. Reteta este inspirata din cartea „Mama si copilul” a sotilor Capraru respectand indicatiile autorilor.
De la ce varsta se poate oferi budinca de orez cu mar la bebelusi?
Timpul de preparare: aproximativ 45 min.
Ingrediente budinca de orez cu mere pentru bebelusi de la 9-12 luni:
250 g orez
2 linguri de zahar tos
1 lingura zahar vanilat obtinut din zahar amestecat cu semintele unei pastai de vanilie
un varf de sare
3 mere
2 oua
un varf de scortisoara
o lingurita lamaie proaspat rasa
Modul de preparare a retetei de budinca de orez cu mere pentru bebelusi:
In acest timp frecam galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si scortisoara. Cind orezul numai are o temperatura ridicata incat sa se coaguleze galbenusurile adaugam amestecul de galbenusuri si zahar si amestecam usor cat sa le incorporam in masa de orez.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare; partea care feliaza.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.
Luam o forma de ceramica, mai mica sau mai mare si o ungem cu unt apoi o presaram cu zahar tos. Tapetam si peretii vasului cu zahar. In general folosesc forme individuale care acoperite cu folie alimentara rezista la frigider si cateva zile. Astfel, puiul meu are desertul de pranz gata pregatit
Asezam in forma unsa un rand de mere si apoi pe celelalte le incorporam in amestecul de orez cu oua. Amestecam usor si la final adaugam albusurile bautute spuma. Turnam orezul peste mere si nivelam frumos. Dam in cuptorul incans la 180°C pana incepe sa se rumeneasca.
Servim cald presarat cu zahar pudra.
Copii mei si nu numai ei, adora aceasta reteta. Ca si varianta imbunatatita pentru adulti se pot adauga stafide inmuiate in rom, putin mai multa scortisoara si intr-adevar este delicios.
Aceasta reteta a fost trimisa de Daniela S. in concursul „Retete sanatoase pentru bebelusi cu Beaba”.