Te-ai plictisit de clasicul piure de cartofi pe post de garnitura? Stiai ca poti face piure din majoritatea legumelor ? Uite ce iti propunem astazi.
Garnitura de Dovlecel la cuptor
Aceasta garnitura este foarte potrivita alaturi de mancaruri pe baza de peste precum: file de somon, salau, pastrav, dorada. Pestele se poate adauga in acelasi vas cu legumele la cuptor sau separat(la aburi, in folie sau pe gratar).
Garnitura de dovlecel mai poate fi servita alaturi de o portie de orez basmati sau paste integrale cu suc de rosii.
Ingrediente:
2 dovlecei potriviti sau 1 zucchini
1 ardei gras rosu sau unul capia
1 ceapa mica
1 lingurita oregano
un praf de sare
o lingurita ulei de masline
putina zeama de lamaie
Se spala dovleceii si ardeiul bine.
Se rad dovleceii, se taie cubulete si se pun intr-un vas de iena. Daca dovleceii sunt bio nu este necesar sa fie indepartata coaja.
Se curata ceapa, se taie fin si se adauga peste dovlecei. Ardeii se taie fasii sau rondele si se adauga in vas. Se amesteca bine legumele.
Inainte de a le pune in cuptor se adauga o lingurita de oregano, un praf de sare si apa cat sa le acopere. Se pun in cuptorul incins la 180g si se lasa 30 de minute.
La sfarsit, dupe ce se scoate din cuptor, se stropeste cu ulei de masline si putina zeama de lamaie.
De la ce varsta ?
Aceasta reteta este potrivita de la varsta de 8-10 luni a bebelusului cand se ofera simpla sau impreuna cu o portie de orez/paste.
Daca se asociaza cu peste poate fi oferita in jurul varstei de 12-14 luni, dpa ce a fost testata toleranta la peste.
Cum se serveste?
Poate fi servita sub forma de piure de legume la inceputul diversificarii. Cand bebe a mai crescut si a invatat sa mestece poate fi oferita sub forma de cubulete, dovlecelul si ardeiul fiind doua legume care se inmoaie usor si cu siguranta nu il vor speria pe bebelus.
Te-ar mai putea interesa:
Cand se introduce Dovlecelul, Ardeiul, Ceapa, Orezul, Pastele?
Introducerea pestelui in alimentatia copilului