ClubulBebelusilor.ro iti ofera cheia unei astfel de usite: daca decizi sa urmaresti evolutia sarcinii pe saptamani pe site-ul nostru vei avea ocazia sa afli mai multe despre fiecare etapa de dezvoltare a bebelusului tau inca inainte sa il poti tine in brate. Cand ii cresc degetelele, cand iti poate auzi vocea, cand incepe sa isi suga degetul? Intra pe sectiunea dedicata a site-ului si vei afla !

Si asta nu e totul ! In sectiunea Sarcina pe Saptamani vei afla ce se intampla cu corpul tau. Cat sunt de normale si de frecvente simptomele pe care le experimentezi. La ce te poti astepta in continuare. Ne-am concentrat deopotriva asupra ta si a copilului tau, pentru a-ti putea oferi experienta trairii intense si intelegerii depline a acestei perioade care dureaza doar 9 luni.

In plus iti propunem o experienta oarecum inedita. Un jurnal de sarcina care sa iti reaminteasca toate momentele cheie ale unei sarcini cu evolutie normala. Pentru a calcula varsta sarcinii iti punem la dispozitie Calculatorul de Sarcina

Jurnal de sarcina

5 ianuarie. Am mers la un consult medical preconceptie, caci am hotarat ca ne dorim un copil.

29 ianuarie. Azi ar fi trebuit sa fie prima zi a menstruatiei. Ciudat, mie nu imi intarzie niciodata. Si totusi, am toate simptomele! Exista semne de sarcina care pot fi confundate cu venirea menstruatiei?

30 ianuarie. Am facut un test de sarcina. Este pozitiv! Vom avea un bebelus ! Calculatorul de sarcina spune ca cel mai probabil se va naste pe 8 octombrie ! Sarcina mea are 4 saptamani!

31 ianuarie. Am sunat medicul obstetrician si am obtinut o programare. Pana atunci mi-a spus sa incep sa iau acid folic cat mai curand deoarece este vital pentru dezvoltarea tubului neural al bebelusului.

15 februarie. Saptamana 6 de sarcina. Medicul mi-a confirmat sarcina ecografic. Bebe este unde ar trebui sa fie. Imi era teama de o eventuala sarcina ectopica! I-am ascultat inimioara. Am primit lista analizelor care trebuie facute in primul trimestru de sarcina. Medicul a spus ca am DPN-ul pe 8 octombrie. Stiam deja, gratie calculatorului de sarcina !

23 februarie. Suntem in saptamana 7 de sarcina. Am luat de la laborator rezultatele analizelor. Am programat data pentru dublul test.

19 martie. Saptamana 11 de sarcina. Azi am programare pentru dublul test. Intai voi face o ecografie pentru masurarea pliului nucal, apoi voi merge la laborator pentru analize de sange.

26 martie. Saptamana 12 de sarcina. Am rezultatele de la dublul test, medicul le va interpreta in cadrul consultului de luna a treia.

2 aprilie. Saptamana 14 de sarcina. Am intrat in trimestrul doi !!! Sper sa o tinem tot asa pana la sfarsit!

23 aprilie. Saptamana 17 de sarcina. La consultul lunar de rutina mi s-au masurat tensiunea si uterul. Am primit lista cu analizele de sange de trimestrul doi si trimitere sa fac triplului test.

24 aprilie. Azi am fost la laborator pentru analize si mi-au recoltat sange si pentru triplul test.

30 aprilie. Saptamana 18 de sarcina. Rezultatele triplului test sunt bune, din fericire. Altfel, as fi primit recomandare pentru amniocenteza.

1 mai. Azi cred ca l-am simtit prima oara pe bebe! A fost asa, ca un...fluturas. E minunat !

14 mai. Saptamana 20 de sarcina. Astazi am avut programata ecografia morfofetala de trimestrul doi. Doctorul s-a uitat la bebe pe toate partile, i-a identificat si masurat organele, se pare ca totul este perfect. Si, surpriza: vom avea o fetita!

21 mai. Saptamana 21 de sarcina. Azi am fost la consultul lunar. Din nou tensiune, din nou masurarea uterului. In plus, mi-a verificat prezenta proteinelor in urina – sunt bine, nu am!

18 iunie. Saptamana 25 de sarcina. La consultul lunar medicul a verificat iar ce verifica el de obicei. In plus, m-a trimis maine la laborator sa fac testul de toleranta la glucoza. De-acum, asculta bataile inimioarei bebelusei la fiecare vizita.

9 iulie. Saptamana 28 de sarcina. Am intrat in trimestrul 3 !!!

16 iulie. Saptamana 29 de sarcina. Am mers la consultul lunar si, dupa cum ma asteptam, am primit lista de analize pentru trimestrul 3. Din cate vad eu, in mare trebuie sa repet analizele din primul trimestru.

13 august. Saptamana 33 de sarcina. La acest control lunar am facut si programare pentru ecografia morfofetala de trimestrul 3

20 august. Saptamana 34 de sarcina. Astazi am facut ecografia morfofetala de trimestrul 3. Bebe a crescut bine, e bine dezvoltata pentru varsta ei. Medicul mi-a spus ca nu poate urmari la fel de multe detalii ca la ecografia din trimestrul doi, insa se pare ca placenta ii asigura necesarul de hrana si oxigen, lichidul amniotic este in cantitate normala, tensiunea pe arterele uterine este in limite normale si ea. Mergem tot inainte !

27 august. Saptamana 35 de sarcina. De acum, controalele vor fi programate mai des. Azi medicul a recoltat o lama pentru examenul de secretie vaginala pentru identificarea streptococului de grup B.

17 septembrie. Saptamana 37 de sarcina. Control medical, din nou. De data aceasta mi-a verificat si colul uterin. Este inca inchis. Inima lui bebe bate bine. Am ajuns la termen !!

24 septembrie. Saptamana 38 de sarcina. La acest control am facut si o echografie: lichid amniotic suficient, frecventa cardiaca buna. Asteptam.

30 septembrie. Saptamana 39 de sarcina. In continuare, toate bune. Am facut astazi testul non-stres fetal, rezultatul a fost si acesta bun. E din ce in ce mai lunga asteptarea.

1 octombrie. Nu a mai avut rabdare. Bagajul e la usa. Contractiile sunt dureroase si regulate. Cred ca s-a declansat travaliul. Vine bebe !!!!

Tu ai sau ai tinut un Jurnal de Sarcina ? Urmaresti Sarcina pe Saptamani ?

Te-ar mai putea interesa:

Cele 40 de Saptamani de Sarcina
Tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Primele zile acasa cu nou-nascutul

sarcina pe saptamani

Sursa foto: Mika Photography