Lintea este o sursa foarte buna de proteine vegetale si fier atat de necesar copiilor mici, in crestere. Lintea poate crea disconfort abdominal bebelusilor daca nu este gatita suficient de bine. Din acest motiv vom incerca o reteta echilibrata cu mai multe legume proaspete. Pentru a fi mai usor de digerat unele sortimente de linte se pot pune la inmuiat cu o seara inainte.
Ingrediente:
1 ceapa mica
1-2 morcovi potriviti
1/2 telina mica
1,2 catei de usturoi
1 ardei gras
200 gr linte rosie
1 lingurita ulei de masline
un praf de sare, dupa varsta de 1 an
Timp de preparare: 1 ora si 30 de minute
Lintea este disponibila in mai multe culori si marimi, fiecare avand un timp de gatire diferit, mai lung sau mai scurt. Lintea rosie se gateste cel mai usor si este o alegere foarte potrivita pentru piureurile si supele bebelusilor nefiind atat de bogata in fibre ca restul sortimentelor. Nivelul mai scazut de fibre o face mai usor digerabila si cu un risc scazut de a provoca disconfort abdominal.
Se spala lintea intr-o apa si se pune la fiert in 500-700 ml apa cu un praf de sare. Se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se adauga ceapa, morcovii, telina, ardeiul gras, toate tocate marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de o ora. La sfarsit se adauga o lingurita de ulei de masline si se paseaza in blender pana cand rezulta o supa cremoasa.
De la ce varsta ?
Aceasta reteta este potrivita de la varsta de 10-12 luni a bebelusului cand se ofera simpla sub forma de supa crema sau impreuna cu bucatele mici de miez de paine.
Cum se serveste?
Poate fi servita sub forma de supa crema de legume la inceputul diversificarii si ulterior cand bebelusul invatata sa mestece cu crutoane.
Te-ar mai putea interesa:
Cand se introduce Lintea, Ardeiul Gras, Telina, Morcovul?
Piure de cartofi cu spanac
Garnituta de dovlecel la cuptor
Retete de supe pentru bebelusi
Ciuperci cu marar si orez basmati
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.