Aceasta supa noi o consumam cu consistenta unui piure insa poate varia in functie de preferintele bebelusului. Se recomanda de la varsta de 6-7 luni, insa variaza in functie de fiecare bebelus tinand cont de cum au fost introduse pe rand alimentele tinand cont de regula celor 4 zile.
De la ce varsta se poate oferi supa crema la bebelusi?
Varsta de la care se recomanda ar fi de la 6-7 luni,insa variaza in functie de fiecare bebelus tinand cont de cum au fost introduse pe rand aceste alimente (tinand cont de regula celor 4 zile). Noi o folosim cam de la varsta de 6 luni avand in vedere ca diversificarea am inceput-o de la 5 luni.
Ingrediente reteta supa crema pentru bebelusi de la 6-7 luni:
- 1 morcov
- jumatate ardei gras
- jumatate radacina patrunjel
- jumatate radacina pastarnac, un sfert telina
- 1/2 dintr-un dovlecel
- 1 lingurita ulei masline sau ulei germeni de porumb
- apa plata pentru copii cat sa acopere legumele (Aqua Carpatica/Aquatique)
- cateva frunze de patrunjel verde
Toate legumele trebuie sa fie proaspete de preferat cumparate din piata sau luate direct de la tara.
Optional: la final se poate adauga carnita de pui (fiarta separat) si foarte marunt taiata. Este de preferat carnita sa fie de pui/gaina sa fie de tara fara hormoni de crestere, cat mai naturala. Pana la varsta de 1 an nu se adauga sare sau zahar in mancarea bebelusului.
Modul de preparare a supei crema pentru bebelusi:
Se curata legumele de coaja si se spala foarte bine; se taie sub forma de rondele subtiri pentru ca timpul de fierbere sa fie cat mai mic (25-35 minute ),daca se fierb mai mult se pierde valoarea nutritiva a acestora.
Dupa fierbere se inlatura pielita ardeiului gras si se incepe pasarea legumelor. Pot fi mixate cu blender-ul sau zdrobite cu furculita. Trebuie sa tineti cont si de consistenta preferata de bebelus si de varsta acestuia (pe masura ce copilul creste trebuie sa fie granulatie mai mare pentru a se invata treptat cu bucatele mai mari).
Este indicat ca inainte de pasarea legumelor sa scoateti telina fiarta, pentru ca este fibroasa si da un gust mancarii care nu este tocmai agreat de bebelusi.
La final se adauga lingurita de ulei se amesteca si se serveste copilului. Este de preferat sa se serveasca la temperatura camerei cu lingurita.
Din cantitatile mentionate ies aproximativ 2 portii de 100-120 gr, perfecte pentru ziua prepararii si pentru a doua zi. Portia pentru a doua zi se tine la frigider intr-un recipient inchis ermetic de preferat din sticla.
Aceasta reteta a fost trimisa de Anca R. in concursul „Retete sanatoase pentru bebelusi cu Beaba”.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.