La varsta de 10 luni bebe are deja introduse carnita de curcan si cerealele cu gluten asa ca putem incerca asocierea piureului de cus cus si morcov cu carnita. Aceasta reteta este una bogata in nutrienti si consistenta si ca atare poate fi oferita ca singur fel la masa de pranz.
Ingrediente piure de morcov, cuscus si piept de curcan de la 10 luni:
- 50 grame carne de curcan (piept sau pulpa)
- 1 morcov taiat rondele
- 1 ceapa mica
- 1/4 cana cuscus
- 1 lingurita ulei de masline
- optional: rondele de dovlecel si ardei gras
- fara sare pana la varsta de 1 an si cu moderatie dupa aceea!
- daca bebe accepta un varf de lingurita de mirodenii precum oregano sau tarhon.
Timp de preparare: 2 ore
Portii: 1
Varsta: dupa ce ingredientele au fost introduse individual in alimentatia bebelusului.
Mod de preparare piure de morcov, cuscus si piept de curcan de la 10 luni:
- In 500 ml apa punem la fiert carnea de curcan impreuna cu o ceapa mica.
- Lasam la fiert la foc mic timp de 1 ora.
- Separat punem la fiert rondelele de morcov si cuscus-ul intr-o cana mare de apa. Dupa 30 minute de fiert adaugam si carnita fiarta de curcan taiata bucatele mici.
- Lasam sa mai fiarba ~ 15 minute impreuna. Verificam daca toate ingredientele s-au inmuiat inainte de a stinge focul.
- Pasam cu furculita sau mixam in blender in functie de etapa de diversificare.
- Adaugam si o lingurita de ulei de masline si gata pranzul!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.