Dacă în timpul sarcinii, pielea îți strălucește și ai timp să te îngrijești, după naștere, totul se schimbă complet. Și, de cele mai multe ori, copleșite de grijile zilnice legate de bebe, uităm de noi. De pielea noastră, de părul nostru, de corpul nostru. Cu toate acestea la un moment dat vei simți nevoia să reiei ritualurile de înfrumusețare la care apelai înainte de sarcină. Ia dacă nu aveai, sunt convinsă că vei simți nevoia să faci ceva pentru tine. Dar cum sunt atâtea mituri legate de ce e voie și ce nu e voie să faci în alăptare, s-ar putea să nu fii încurajată în acest sens. Dar sunt aici, pentru tine. Sunt aici să îți spun care sunt recomandările internaționale legate de diferite tipuri de servicii de înfrumusețare, pentru a apela liniștită la orice te face fericită și (mai) frumoasă.
Tratamentele pentru îngrijirea părului
Încep prin a spune că vopsitul părului este compatibil cu alăptarea. De asemenea, servicii precum decolorarea, permanentul sau îndreptarea părului, se pot realiza fără probleme. Legat de căderea părului după naștere, care este un fenomen absolut normal, care se întâmplă din cauza faptului că pe perioada sarcinii părul nu a căzut aproape deloc, îți pot spune că se va opri de la sine. Dacă însă, la un an după ce ai născut, situația nu e foarte roz în acest sens, cere-i medicului tău un sfat.
Citește si despre: Laptele matern nu se transformă NICIODATĂ în apă chioară, nici după 1 an, 2, 3 sau 7
Manichiură și pedichiură
Te poți programa liniștită la manichiură și pedichiură, pentru că aceste servicii nu afectează în niciun fel procesul alăptării. Ba chiar îți poți pune și unghii false, dacă simți nevoia. Folosirea ojelor, de asemenea, nu creează probleme.
Epilatul în alăptare
Că te gândești să te epilezi cu ceară tradițională sau zahăr, poți merge liniștită la salon. Dacă preferi să rezolvi problema părului nedorit acasă, prin folosirea cremelor depilatoare, acestea se pot folosi fără probleme, deoarece acționează la nivelul pielii. Ce nu ajunge în sânge, nu ajunge în laptele matern. De asemenea, tratamentele cu laser sau prin electroliză sunt compatibile cu alăptarea.
Citește și despre: Alăptarea poate fi GREA! Ce trebuie să știe mamele pentru a putea trece peste perioadele dificile
Tratamentele faciale
În 2017, în Jurnalul Internațional al Dermatologiei femeii, se afirmă că cele mai multe dintre procedurile cosmetice sunt sigure în alăptare deoarece acestea nu sunt absorbite sistemic. În cazul injecțiilor cu botox, cele mai multe dintre mame primesc recomandarea de a nu mai alăpta dacă folosesc astfel de proceduri. Cel mai probabil din cauza ideei că toxina botulincă ar putea ajunge în lapte. Cum spuneam și mai sus, însă, dacă nu ajunge în sânge, nu ajunge în lapte și cum botoxul rămâne fix unde este injectat, nu este nicio problemă în a folosi această substanță.
Tratamente corporale
În primul rând e bine să știi că poți merge la masaj oricând, indiferent de ce fel de uleiuri se folosesc. Da, având grijă ca uleiurile să nu ajungă pe sâni, iar dacă reușești să te atingi, totuși, să speli foarte bine zona. Cum după naștere, de cele mai multe ori, rămânem cu niște vergeturi “de toată frumusețea”, poți apela la sprayuri autobronzante, evitând total zona sânilor. În cazul soluțiilor de slăbire, precum criolipoza, de exemplu, acestea sunt, cele mai multe dintre ele, compatibilce cu alăptarea.
Tratamente stomatologice
Deși sunt foarte puține cercetări legate de albirea dinților, este logic să considerăm că acest serviciu este compatibil cu alăptarea, deoarece smalțul dinților nu are niciun vas de sânge care să-l traverseze. Este indicat, însă, să nu înghiți substanța folosită.
Tatuajele în alăptare
Pericolul pe care îl prezintă tatuajele nu este cauzat de cerneală ci de riscul unei potențiale infecții, pentru că se pot transmite bacterii dacă pigmentul este contaminat. Ce-i drept acest risc este ridicat doar în cazul în care nu mergi la un salon de înfrumusețare care este obligat să respecte reguli stricte de igienă și produse calitative.
Citește și despre: Bebelușul are nevoie să fie pus la sân ori de câte ori cere! Nu ceasul spune când trebuie hrănit, ci chiar puiuțul pe care îl ții în brațe
Frumusețea și alăptarea – Mărturiile mămicilor
Mămica I.P – “După ce am născut, au trecut zile întregi până am ajuns să mă uit în oglindă. Când am văzut însă ce cearcăne am și ce îmbătrânită este fața din cauza oboselii, am decis să îmi acord o oră la un salon de înfrumusețare. Nu am făcut ceva deosebit. Doar o ușoară curățare a feței și hidratare. M-am simțit un alt om.”
Mămica S.I – “Mi-a fost teamă să mă vopsesc. Am tot auzit că nu e bine, că îi va face rău bebelușului, așa că am decis să aștept până la înțărcare, ca să fac acest pas. Dacă știam sigur că puteam să fac asta cu toate că alăptam, aș fi mers la vopsit. ”
Mămica R.I – “Momentele mele de liniște și de adunare a forțelor erau programările mele la mani-pedi. Mi-au făcut atât de bine psihic, încât ma duceam la salon extrem de des. Mi-am vopsit și părul iar când am fost la un eveniment chiar am apelat la îndreptarea părului. Știam că o subtanță trebuie să ajungă mai întâi în sângele mele și abia apoi în lapte la bebe. Oja, cremele sau vopseaua nu ajung în sânge. ”
Citește și despre: Pe holul secției de neonatologie se închinau ode biberoanelor. Alăptarea, un proces atât de natural, parea că este inhibată, discreditată și poate chiar blamată …
ÎN CLUBUL BEBELUȘILOR am pregătit un GHID COMPLET DE SUPORT PENTRU ALĂPTARE
Vizitează sectiunile de mai jos și alăptarea bebelușului va fi lină și plină de satisfacții!
ALĂPTAREA LA ÎNCEPUT
BEBELUȘI ALAPTAȚI
ALIMENTAȚIA ÎN ALĂPTARE
DESPRE LAPTELE MATERN
SPRIJIN PENTRU ALĂPTARE
TOTUL DESPRE ÎNȚĂRCARE
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.