Specialiștii în educație timpurie susțin că bebelușii bilingvi sunt mai inteligenți. Capacitatea intelectuală a unei persoane este modelată nu doar de factori genetici, ci și de stimularea cerebrală timpurie, mai exact, din primele luni de viață, ceea ce duce la crearea de noi conexiuni neuronale, extrem de valoroase pentru folosirea potențialului maxim.
Bebelușii și copiii foarte mici pot învăța limba engleză la fel de natural ca și limba maternă.
Specialiștii în educație timpurie susțin că bebelușii bilingvi sunt mai inteligenți. Capacitatea intelectuală a unei persoane este modelată nu doar de factori genetici, ci și de stimularea cerebrală timpurie, mai exact, din primele luni de viață, ceea ce duce la crearea de noi conexiuni neuronale, extrem de valoroase pentru folosirea potențialului maxim.
Introducerea unei limbi străine pe cât de devreme posibil este cel mai bun mod de a contribui la creșterea conexiunilor neuronale ale bebelușului și de a-i dezvolta capacitatea intelectuală.
Prin comparație față de copiii monolingvi, cei bilingvi obțin adesea rezultate mai bune la anumite teste de inteligență, atunci când devin elevi. Mecanismul de învățare a unei limbi străine este același cu al limbii materne. Atunci când incorporăm în dezvoltarea bebelușului aceste noi informații, putem obține rezultate deosebite.
Specialiștii în educație timpurie Helen Doron English au dezvoltat metoda de învățare a limbii engleze pentru copii între 3 luni și 3 ani, după principiile mecanismului de învățare limbii materne. Atunci când copiii asimilează limba maternă, ei construiesc pe baza a ceea ce văd și aud, reușind astfel să creeze categorii pentru obiecte, și legăturile acestora cu mediul din jurul lor.
Acesta este un punct de start pentru bebeluși. Pentru început, bebelușii stabilesc care este reprezentarea vizuală, iar mai apoi adaugă reprezentări lingivistice pentru a putea vorbi despre acel obiect, în raport cu propria existență. Acest mecanism de învățare a unei limbi funcționează în mod identic pentru orice limbă învățată. Ceea ce face diferența este vârsta la care se asimilează cea de-a doua limbă.
Cursurile interactive pentru bebeluși Helen Doron English pun bazele limbii engleze vorbite prin activități de dezvoltare neuromotorie, prin cântece și prin rime. Simțurile bebelușului trebuie să fie stimulate în procesul de învățare.
Prin activitățile din cadrul cursurilor, bebelușii răspund la stimuli ca auz, văz, miros, atingere și reacții verbale, pe măsură ce cresc. Direcțiile de lucru cu bebeluși pentru învățarea limbii engleze, sunt: dezvoltare socială, abilități de pre-citire, muzică și ritm, dezvoltare cerebrală, limbajul semnelor pentru bebeluși și dezvoltare fizică.
Cel mai important aspect al cursurilor pentru bebeluși este că mămica sau tăticul care îl însoțește pe bebeluș are ocazia perfecta de a crea o legătură unică în relația cu micuțul! În continuare, iată un videoclip pe care îl puteți viziona și lucra acasă cu bebelușul, care incorporează toate elementele de stimulare multi-senzorială și neuromotorie, detaliate mai sus.
Cântecul din videoclip se numește “The Waving Song” – “Cântecul Jocului cu Mâna”
Lingvistul Helen Doron a incorporat în metoda sa aceste descoperiri. Metoda Helen Doron Early English, a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complicată funcție pe care creierul o poate îndeplini.
De peste 30 de ani în întreaga lume, două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație. Mai multe detalii, pe www.HelenDoron.ro Surse: Doron, Helen, “The Music of Language”, 2010
Mai multe detalii, pe www.HelenDoron.ro
Surse: Doron, Helen, “The Music of Language”, 2010
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.