Pregatirile pentru primirea unui copil in lume pot fi destul de stresante in perioada sarcinii, iar de multe ori persoanele bine intentionate din preajma viitorilor parinti pot contribui la presiunea resimtita. De cate ori nu s-a intamplat ca o viitoare mamica sa fie intrebata daca bebelusul este baiat sau fetita, mai ales daca burtica este vizibila?

De multe ori parintii nu stiu cum ar fi mai bine sa procedeze: sa afle sau nu sexul copilului lor? Ambele optiuni au aspecte pozitive si negative, dar pana la urma trebuie tinut minte ca alegerea le apartine numai viitorilor parinti si ei sunt singurii care pot decide cea mai buna solutie. 

Potoleste-ti curiozitatea si afla sexul bebelusului! 

Cu siguranta, ca viitor parinte, esti foarte curios sa afli daca astepti o fetita sau un baiat. Ecografia efectuata in jurul saptamanii 20 a sarcinii iti va da raspunsul mult asteptat. Poti sa alegi un nume pentru bebelusul tau si poti deja sa ii vorbesti spunandu-i pe nume inca din burtica. Faptul ca astepti un copil va deveni mult mai „real” pentru tine si partenerul tau. De asemenea, amandoi ati putea crea o legatura mult mai puternica cu viitorul copil.

Aflarea sexului bebelusului are si foarte multe beneficii practice. Le poti spune tuturor prietenilor si rudelor in ce varianta de culoare sa vina cadourile lor, prevenind astfel posibilitatea ca acestia sa incerce sa ghiceasca. In acest fel tu te vei alege cu lucruri asortate, iar apropiatii vor scapa de o grija in plus. Si tu vei sti in ce culoare sa cumperi hainutele, accesoriile si ce paleta de culori sa alegi pentru camera viitorului „locatar”. Viitorii parinti care tind sa fie preocupati de planificare si isi doresc ca totul sa iasa perfect ar putea beneficia de aflarea sexului bebelusului. Daca iti dai seama ca nesiguranta sau curiozitatea se transforma in stres, poate e mai bine sa stii daca viata ta in cateva luni va fi colorata in roz sau in albastru. 

Sau ai putea sa mai astepti sa afli care este sexul copilului 

Daca totusi nu esti o persoana foarte curioasa sau perfectionista, nu are rost sa te grabesti. Aflarea sexului bebelusului oricum nu va schimba foarte mult miracolul sarcinii si bucuria ca veti primi o mica viata in familia voastra. E mult mai bine sa te preocupe bucuria fiecarui moment unic pe care ai ocazia sa il traiesti. Si din punct de vedere practic s-ar putea ca aflarea sexului bebelusului sa nu fie cea mai buna strategie. Te-ai putea alege cu lucruri numai intr-o singura culoare si ti-ai putea da seama ca si tu ai cazut prada acestei tendinte si ai umplut o camera intreaga numai cu roz sau albastru. Daca preferi diversitatea si lucrurile originale, poate ar trebui sa lasi misterul sa ii impinga pe apropiati sa-si puna imaginatia in miscare. 

Poti afla sexul bebelusului si atunci cand il vei tine in brate!

Poti sa iei in considerare si faptul ca momentul nasterii va fi mult mai special daca nu ai aflat care este sexul bebelusului. Este o supriza unica si ai putea dori sa-ti rezervi placerea de a trai o astfel de clipa. Vei da momentului o semnificatie aparte si iti vei putea tine toti apropiatii in suspans. Nu te lasa impinsa de insistentele altora si nu va o alegere cu care nu te simti multumita. Numai viitorii parinti pot sti daca prefera o surpriza sau siguranta de a sti. 

Tu ce vei alege? Ti-ai dori sa cunosti sexul viitorului copil? Ce i-ai sfatui pe alti parinti: sa afle sau nu sexul bebelusului?