Iata cum te poti orienta sa afli daca astepti un baietel sau o fetita.

Desigur, cea mai sigura metoda este ecografia efectuata in jurul saptamanii 20 de sarcina. Dar cine poate astepta pana atunci, nu-i asa?

Aflarea sexului copilului cu ajutorul calendarului chinezesc

Calculatorul chinezesc este una dintre metodele considerate a avea un procent bun de reusita in predictia sexului viitorului copil.

Descoperit de arheologi si datand se pare de mii de ani, calculatorul este de fapt un tabel care, in functie de data nasterii mamei si de data probabila a conceptiei bebelusului, iti va spune daca acesta va fi baiat sau fata. Rata de succes a metodei e calculata undeva in jur de 80%, ceea ce e destul de mult.

Afla aici sexul copilului dupa calendarul chinezesc.

Sexul copilului dupa metoda Shettles

O alta metoda cu rata de succes mare si explicabila din punct de vedere stiintific este metoda Shettles. Avantajul ei este acela ca poate fi aplicata inca de la conceptie, permitand astfel o mica fortare a norocului in vederea cresterii sanselor de a avea fie un baiat, fie o fata, dupa preferinte.

Metoda se bazeaza pe teoria ca spermatozoizii cu cromozomul Y – adica cei care vor da nastere unui baiat – sunt mai rapizi dar au o durata de viata mai scurta, in timp ce spermatozoizii cu cromozomul X inoata lent dar traiesc mai mult.

Conform acestei teorii, daca iti doresti un baiat e indicat sa faci sex cat mai aproape de momentul ovulatiei, iar daca vrei o fata e eficient sa o concepi cu 2-4 zile inainte de ovulatie.

O alta teorie sustine faptul ca ritmul cardiac al bebelusului difera in functie de sexul acestuia. Astfel, daca frecventa batailor cardiace este sub 140 de batai pe minut, probabil ca vei avea un baiat, in timp ce daca bebelusul are peste 140 de batai cardiace pe minut ar fi vorba despre o fetita.

Cum ghicesti sexul copilului dupa superstitii populare?

Testul verighetei e bazat pe o credinta populara. Leaga-ti verigheta de un fir de par si leagan-o deasupra burticii de gravida. Daca verigheta se leagana inainte si inapoi ca un pendul, copilul va fi baiat. In schimba daca miscarea e una circulara, va fi fata.

O alta credinta populara se refera la modul in care este purtata sarcina. Se spune ca daca burta este joasa, ea adaposteste un bebelus baiat, iar daca este inalta, ar fi vorba de o fata.

De asemenea, se spune ca greturile matinale ar putea fi un indicator al sexului copilului. Se pare ca femeile insarcinate cu fetite ar experimenta stari de rau mai accentuate decat cele care vor naste baieti.

Ai aflat sexul copilului si inca nu ai ales ce nume va purta? Noi avem o lista intreaga cu multe nume de fetite si baietei

Se pare ca vei avea un baiat si daca bebelusul este foarte activ, daca poftesti alimente sarate sau daca ai picioarele reci tot timpul. Pe de alta parte, sunt sanse sa nasti o fetita daca poftele tale se orienteaza mai degraba spre alimente dulci.

Se mai spune ca vei naste o fetita daca sanii iti cresc mult in perioada sarcinii, in timp ce asteptarea unui baiat pare a fi asociata cu cresterea rapida a parului de pe corp.