Produsele de curatenie iti pot afecta sarcina

Folosite cu prudenta acestea nu va pot afecta pe tine si bebelus, insa trebuie sa ai mare grija la cantitati si la timpul de expunere. Daca este posibil, inlocuieste produsele de curatenie obisnuite cu unele organice.

Cand folosesti produse de curatenie acestea emana in aer vapori ale substantele toxice din componenta lor. De aceea este bine sa te protejezi atunci cand le folosesti sa sa reduci pe cat posibil durata folosirii.

Cele mai toxice produse de curatenie sunt cele pentru curatarea cuptorului sau desfundarea tevilor. Si cele pe baza de clor ar trebui folosite cu precautie. Cumpara manusi, clateste foarte bine cu apa si lasa camera sa se aeriseasca cat mai mult atunci cand le folosesti.

Daca ai vizitatori nepoftiti in casa, evita spray-urile! Insecticidele pot fi daunatoare, expunerea la niveluri ridicate fiind asociata cu malformatii.

Zugravitul poate dauna sanatatii sarcinii

Ar fi bine sa rogi pe cineva sa zugraveasca camera bebelusului cu cateva saptamani inainte de nastere. Daca timpul iti permite, mergi intr-o scurta vacanta in acea perioada.

Expunerea la varuri si vopseluri poate dauna sarcinii si copilului abia nascut. Sau foloseste tapet!

Evita baile fierbinti in timpul sarcinii

In sarcina se evita baile fierbinti, sauna sau jacuzzi! Supraincalzirea nu face casa buna cu sarcina.

O crestere a temperaturii corpului de peste 38,9 grade C pentru mai mult de 10 minute in primele 7 saptamani de sarcina a fost asociata cu un risc crescut de avort sau de malformatii congenitale.

Ce fac cu animalele de companie pe timpul sarcinii?

In ceea ce priveste animalele de companie, acestea pot convietui in continuare cu voi fara probleme, fiind putin probabil ca prezenta lor sa dauneze tie sau copilului.

Respectarea unei igiene stricte si deparazitarea sunt reguli pe care trebuia oricum sa le respecti si inainte. Totusi, daca ai o pisica, evita sa schimbi tu litiera sau foloseste manusi atunci cand o faci, deoarece risti sa faci toxoplasmoza.

Te-ar mai putea interesa:

50 de Termeni medicali intalniti in sarcina
Care sunt infectiile grave in sarcina ?
Importanta acidului folic in sarcina
Ce modificari aduce primul trimestru de sarcina ?
Vergeturile, ce faci cu ele ?