Vergeturile au aspectul unor dungi rosiatice, ce vor deveni gri-argintii sau albe dupa cateva luni de la nastere. Ele isi fac aparitia, de cele mai multe ori, in lunile 6-7 de sarcina.  In timp se vor estompa.

Cum pot preveni vergeturile in timpul sarcinii?

Pentru a preveni aparitia neplacutelor vergeturi este important sa nu iei brusc in greutate si sa te hidratezi foarte bine.

Atunci cand greutatea creste brusc, pielea trebuie sa faca un efort de a se adapta la noile forme. Intinderea in exces a pielii face ca fibrele de proteine de colagen sa se rupa si sa duca la aparitia vergeturilor.

Sansele sa iti apara vergeturi cresc daca astepti mai mult de un copil. Se pare ca impotriva acestora nu se poate interveni din exterior intr-un mod eficient prin aplicarea de creme, ele avand mai mult legatura cu mostenirea genetica. Daca mama ta a avut vergeturi in timpul sarcinii, ai un risc mai crescut sa faci si tu.

Cu toate acestea, este necesar sa mentii pielea moale si elastica. Aplica creme hidratante recomandate in sarcina pe abomen si pe sani in mod special.

Daca simti mancarimi la nivelul pielii, este un indiciu ca aceasta sufera. Poti incerca si uleiul de migdale sau untul de cacao, renumite ca imbunatatesc elasticitatea pielii si ii reda supletea. 

Cum scap de vergeturi?

Dupa nastere vergeturile se estompeaza, iar dupa numai 6 saptamani abia se mai vad.

Pentru a le ajuta sa dispara, aplica creme si maseaza-te de cel putin 2 ori pe zi, punand accentul pe zonele cu probleme.

Sunt indicate cremele pe baza de vitamina A si E, deoarece refac tesutul si redau elasticitatea pielii. Pentru fermitate alege o crema pe baza de vitamina C.

De asemenea, vergeturile se atenueaza pe masura ce iti recapeti tonusul muscular. Masajul si cateva exercitii fizice pe zi, in reprize de 15-20 de minute vor face minuni.

Exista si o serie de creme speciale care au demonstrat un nivel bun de eficienta. Acestea sunt pe baza de tocoferol, colagen-elastina, acid hialuronic, mentol.

Cremele pe baza de retin A sunt renumite, de asemenea, ca imbunatatesc aspectul pielii, dar se pot folosi numai dupa nastere.