Lucruri pe care mamele asteapta sa le faca si taticii

Sa se trezeasca si ei odata cu noi noaptea cand ne solicita bebelusul

Chiar daca inainte de a deveni mame aveau un somn profund, majoritatea femeilor capata “senzori de miscare si sunet”, oricat de slabe ar fi acestea, dupa ce copilul se naste. La cea mai mica foiala sau scancet mamele sunt pregatite sa ia copilul in brate, sa il aline, sa il alapteze.

Majoritatea tatilor continua sa sforaie chiar si cand bebelusul face ca sirena pompierilor, ce sa se trezeasca la o simpla foiala sau cateva mieunaturi! Si asta chiar si daca dorm in aceeasi camera sau pat cu sotia si copilul.

Nu e de mirare ca in timp ce mama se trezeste rupta de oboseala si nesomn tatal prezinta o figura fresh:”neata! Asa-i ca in noaptea asta a dormit bine bebe?” sau se trezeste ca se lauda altor tati, pe la adunari de familie:”a, al nostru doarme toata noaptea!” in timp ce mama a uitat numarul trezirilor dintr-o singura noapte.

Pur si simplu barbatii au instinct de autoconservare mai puternic in timp ce pentru femei grija pentru siguranta bebelusului le ascute toate simturile.

Lucruri pe care mamele asteapta sa le faca si taticii

Sa schimbe scutecele cu “treaba mare”

Desigur, taticii ar face orice sacrificiu pentru copilasul sau, ar trece prin foc, ar inghiti sabii, ar alerga la maraton…totul pana la schimbatul scutecelor mirositoare. Atunci devin niste mimoze sensibile pe cale sa faca icter.

Daca intr-adevar nu au ce face si trebuie sa actioneze ar trebui filmati, pentru a vedea cum o operatiune care dureaza maxim 1 minut pentru mama la ei devine o adevarata regie de film.

Se chinuie sa isi tina respiratia pana la apoplexie, prind scutecul de parca ar fi ceva periculos pe cale sa explodeze si se intreaba daca la 3 luni copilul nu e de fapt suficient de mare incat sa mearga singur la WC si sa-l scuteasca pe el de chinuri groaznice…