Cei mici au inceput deja sa compuna scrisori pentru Mosul, iar parintii cu siguranta sunt in focul pregatirilor pentru surprizele care se apropie.
Mosul vine prin nameti si strabate din casa in casa intreaga lume, ca sa le aduca celor mici jucariile pe care si le doresc.
In fiecare casa face un mic popas, sa isi traga sufletul. Iar regulile ospitalitatii spun ca ar trebui sa il asteptam cu o mica gustare. Cateva fursecuri si un pahar cu lapte cald sunt tocmai bune! Asa ca ne-am gandit sa iti recomandam o reteta simpla, foarte rapida, pe care o poti pregati cu ajutorul copilului.
Pentru fursecuri ai nevoie in primul rand de o..canita. Noi recomandam o cescuta mai mare de cafea, de aproximativ 100 ml. Ea este masura pe care o veti folosi pentru a prepara delicioasele fursecuri.
Intr-un vas puneti 2 oua intregi si o cescuta plina cu zahar tos. Folositi mixerul pentru a le amesteca bine, bine, pana cand tot zaharul este topit. Nu are importanta cat de rezistenta este spuma obtinuta.
Este momentul sa adaugi in amestec aromele. Noi recomandam putina coaja de lamaie sau de portocale, sau coaja de portocale cu putina scortisoara sau cu ghimbir. Sunt aromele perfecte pentru Craciun, dar daca nu va plac, le puteti inlocui cu putina vanilie, de exemplu.
Odata incorporate aromele in amestec, este timpul sa adaugi o canita de ulei de floarea soarelui. Turnati-o incet, amestecand continuu cu mixerul.
Dupa ulei este randul fainii. De data aceasta, ai nevoie de 2 canite de faina alba. Se adauga incet, in ploaie, amestecand de asemenea permanent.
Aluatul obtinut va avea in final consistenta unei smantani foarte groase. El nu poate fi intins ca o foaie.
Intr-o tava cu margini joase, aseaza o bucata de hartie de copt. Apoi, cu lingurita, ia din amestec si fa gramajoare de aluat. Aseaza-le la distanta, caci ele se mai intind.
Pe fiecare gramajoara poti pune, dupa preferinte, o bucatica de rahat turcesc, o bucatica de miez de nuca, o stafida, o bucatica de caisa uscata, sau le puteti lasa simple.
Tava se baga in cuptorul incins la 180 de grade.
Fursecurile sunt gata in aproximativ 10 minute, cand incep sa isi schimbe culoarea pe margini. Daca le lasi mai mult, sa se „bronzeze”, vor iesi cam uscate.
Nu va ramane decat sa le asezati pe o farfuriuta frumoasa si sa le lasati pe pervaz, in fata geamului. Mosul le va aprecia, cu siguranta!
Incearca aici si alte retete de biscuiti.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.