Ingrediente:

o ceapa mica
1-2 catei de usturoi

1 morcov potrivit
1 dovlecel mic
1 cartof mic alb
2 fasii de ardei gras rosu
5-7 buchetele de broccoli

o lingura ulei de masline

Timp de preparare: 30-40 de minute

Se pun la fiert 500-700 ml de apa. Se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul rosu si morcovul taiate marunt si se lasa se dea in cateva clocote. Se spala broccoli si se desfac 5-7 bucatele. Se rade dovlecelul si se taie rondele. Se curata artoful. Se adauga broccoli, cartoful si dovlecelul si se mai lasa la fiert 20-30 de minute pana cand se inmoaie foarte bine.

Se inchide focul si de adauga o lingura de ulei de masline. Dupa varsta de 1 an se adauga un praf de sare si de piper. Se paseaza in blender tot continutul pana cand reiese o supa crema. Se amesteca bine si se serveste apoi la temperatura camerei cu crutoane.

De la ce varsta ?
Aceasta reteta este potrivita de la varsta de 10 luni sau chiar mai tarziu in functie de toleranta copilului, broccoli fiind  destul de greu de digerat datorita  celulozei care s-ar putea digera mai usor cu cat alimentul este mai bine gatit. Daca bebelusul tau a intampinat probleme digestive odata cu inceperea diversificarii ar fi bine sa nu te grabesti cu introducerea acestei legume.


Cum se serveste?
Se serveste sub forma de supa crema. Se asociaza foarte bine cu crutoane. Cand bebe mai creste se poate folosi cimbru pentru o aroma mai intensa. 

Te-ar mai putea interesa:

Cand se introduce broccoli?
Supa crema de linte delicioasa
Piure de cartofi cu spanac
Garnituta de dovlecel la cuptor
Retete de supe pentru bebelusi
Ciuperci cu marar si orez basmati
Supa de rosii cu oregano
Crema de masline
Cartofi taranesti cu rozmarin si file de salau