Exista multe aspecte care il ajuta pe copil sa fie si sa ramana sanatos. Practicarea unui sport sau macar un pic de miscare in fiecare zi este foarte importanta. De asemenea, multe sporturi il vor ajuta sa invete abilitati fizice care ii vor fi de mare ajutor in viata. Deci nu mai amana si afla, alaturi de noi, ce fel de sporturi sunt potrivite pentru pitici!

Sporturile potrivite pentru copii

Unele dintre cele mai bune sporturi pentru copii sunt gimnastica sau inotul. Riscul de a se rani este destul de mic si sunt foarte distractive, fara a fi competitive. La inot, cel mic invata ceva ce ii va fi de folos tot restul vietii, in timp ce gimnastica il va ajuta sa invete sa isi coordoneze miscarile corpului. Exista cursuri de inot si de gimnastica pentru copii foarte mici. In locuri modern amenajate si cu instructori special antrenati se pot gasi si cursuri de inot pentru copii foarte mici cu varsta sub 1 an.

O varsta ideala pentru a incepe o activitate sportiva este dupa 3 ani. Citeste mai multe aici despre cele mai importante repere ale copilului cu varsta de 3 ani

Daca cel mic vine dintr-o familie unde sporturile sunt urmarite si apreciate, cel mic ar putea dori sa joace fotbal sau baschet. Nu ezita sa il inscrii in prima lui echipa unde va invata sa comunice, sa se coordoneze si unde va avea ocazia sa consume multa energie pentru a dormi mai bine noaptea. Nu lua aceste activitati sportive prea in serios si lasa-l pe cel mic sa se distreze.

Iar daca a venit iarna, nu ar fi rau sa il incurajezi sa faca cursuri de schi, mai ales daca si tu iubesti partia. Cei mici vor sa fie inclusi in activitatile parintilor si la varsta de 3 ani pot invata deja sa se tina pe schiuri. Este recomandat sa mai amani lectiile de snowboard pana cand copilul implineste macar 5 ani.

Sportul la copii - Care sunt regulile?

Este important ca cel mic sa nu fie implicat in sporturi de competitie de la o varsta prea mica. In afara de faptul ca sporturile de competitie sunt prea stresante pentru un copil, acestea pot duce la accidentari mai serioase. Indiferent de sport, alege un loc unde accentul se pune pe joc si miscare, nu pe numarul de puncte al fiecarei echipe!

De asemenea, alege variatia! Este mai bine ca un copil sa incerce mai multe sporturi diferite. Daca a mers la inot vara, du-l pe cel mic la niste cursuri de gimanstica in timpul iernii. In acest fel se vor dezvolta mai multi muschi si mai multe abilitati de coordonare. Si nu uita sa tii cont de nevoile copilului. Daca nu se simte in largul lui jucand un sport de echipa, nu il forta. Altfel risti sa il descurajezi si sa nu isi mai doreasca sa auda de sporturi multa vreme. Poti oricand sa faci o schimbare cand cel mic se simte mai confortabil in compania altor copii.

Si nu iti fa griji! S-a demonstrat ca la varste mici practicarea unui sport nu ii ofera avantaje deosebite unui copil. Asa ca adopta o atitutidine flexibila si incearca mai multe spoturi. Si nu uita sa fii un model pentru piticul tau si sa ai grija si de sanatatea ta, asa ca alege si tu un sport de care sa te apuci!

Tu ce sport ai practicat si de la ce varsta? Ce fel de sporturi ai alege pentru copilul tau?