Sa se pretuiasca.

Cel mai important lucru pe care o poti invata sa il faca e sa se pretuiasca pe sine, si trupul sau. Astfel, se va simti capabila sa faca lucruri bune, sa realizeze ceea ce isi doreste.

Va simti ca merita sa i se intample lucruri bune si, cel mai probabil, va decide sa isi inceapa viata sexuala atunci cand se va simti cu adevarat pregatita, nu la presiunea celor din jur.

Independenta financiara.

Un alt lucru esential pe care trebuie sa il stie fiica ta este cat e de imporant e sa fie independenta din punct de vedere financiar. Este esential ca ea sa fie capabila sa isi castige existenta.

Astfel, nu va depinde de nimeni, niciodata, nu va fi nevoita sa tolereze comportamente nedorite doar pentru ca nu stie sa se descurce altfel.

Invat-o tot ce inseamna independenta financiara, invat-o valoarea banilor si cum sa ii gestioneze, si astfel va fi mai pregatita sa faca fata provocarilor vietii.

Mintea e mai importanta decat fizicul.

In lumea in care traim, copiii sunt bombardati cu mesaje referitoare la sexualitate, de aceea trebuie sa le explicam fetelor ca acestea sunt menite sa vanda, dar nu reflecta neaparat ce este mai bun in viata.

Invat-o ca mintea ei este cea care ii poate permite sa ajunga departe si sa ramana acolo, si ca inteligenta este mai importanta decat aspectul, macar pentru faptul ca rezista mai bine in timp.

Sa aiba incredere in corpul ei.

Corpul lor este frumos asa cum este. Invat-o sa aiba incredere in ea, in felul in care arata, sa nu se compare cu nimeni si mai ales nu cu modelele promovate de catre massmedia.

Ca in afara de dragostea parintilor, nimic nu e gratis.

Este o lectie pe care ar trebui, de altfel, sa o invete orice copil. Pentru a-ti atinge scopul, este nevoie de munca, fie ca e vorba despre bani, rezultate scolare, aprecierea celor din jur, un premiu sau recunoasterea meritelor.

Chiar daca cineva te raneste, nu trebuie sa o iei personal.

De fapt, nu trebuie sa ia prea in serios nimic nici laudele, nici criticile. Nu mereu va primi dragoste de la cei din jur, si de uneori nici macar dreptate, insa asta nu ar trebui sa o descurajeze sau sa o faca sa se simta nedreptatita. Din contra, trebuie sa ii inconjoare cu dragoste si optimism pe cei din jur.