Iti prezentam cele mai bune pozitii sexuale pentru conceperea unui copil, pozitii care maresc sansele de a ramane insarcinata prin depozitarea spermei aproape de cervix.

Pozitii sexuale ideale pentru conceptie - Alege cel mai potrivit moment

Nu este indicat sa faci sex mereu in speranta ca vei ramane insarcinata, deoarece scade cantitatea si calitatea spermei.  Refacerea spermatozoizilor viabili dureaza uneori chiar si 2-3 zile. Cel mai bine este sa identifici ovulatia si perioada fertila si abia apoi sa incerci conceperea unei mici minuni, cu 1-2 zile inainte, in ziua ovulatiei si la maximum 12 ore dupa aceasta. Ovulul supravietuieste, in medie, 24 de ore, asa ca este indicat sa iti cumperi un test de fertilitate pentru a identifica perioada fertila.

Statistici privind pozitiile sexuale speciale

Din pacate, studiile nu au confirmat, dar nici nu au infirmat, existenta unor pozitii sexuale care maresc sansele unei sarcini. Cu toate acestea, pozitiile in care sperma se pastreaza mai mult timp in vagin si, mai ales, cat mai aproape de cervix ar putea favoriza fertilizarea.  Foloseste-te de gravitatie (ridica picioarele si perlvisul la un nivel mai ridicat decat trunchiul si uterul, eventual foloseste o perna pe care sa o pui sub pelvis sau reazama-ti picioarele de perete).

Pozitii sexuale ideale pentru conceptie - Pregatire fizica si psihica

Actul sexual de concepere este mai mult decat un simplu act. Femeia trebuie sa fie pregatita fizic si psihic, sa fie relaxata si dornica sa devina mamica. Astfel, in perioada fertila, mediul intra-vaginal si intra-uterin faciliteaza supravietuirea spermatozoizilor si deplasarea spre uter, deoarece este mai putin acid si mai putin ostil. 

Pozitia misionarului

Pozitia misionarului, cel mai probabil, favorizeaza conceptia, deoarece penetrarea este adanca, iar sperma este depozitata foarte aproape de cervix.  Si variantele acestei pozitii sunt ideale: soldurile femeii ridicate cu o perna pusa sub sezut, picioarele ridicate pe umerii partenerului. Aceasta este numita si pozitia alinierii sexuale. Stimuland la maximum clitorisul si intensificand orgasmul, contractiile organismului vor impinge sperma catre tuburile falopiene.

A posteriori

La fel ca pozitia misionarului, aceasta favorizeaza o penetrare adanca, fapt care permite spermei sa fie plasata langa deschiderea cervicala.  De asemenea, aceasta pozitie este cea mai indicata si pentru femeile care au un un uter reconvers sau inclinat (diagnosticat, de obicei, in cazul unui control ginecologic).

Pe spate

Daca femeie sta pe spate, la marginea patului, iar partenerul o penetreaza din picioare sau din genunchi, pozitia presupune o penetrare profunda si, de asemenea, mentinerea spermei in interiorul vaginului. Sansele de conceptie cresc, daca maresti si perioada in care stai intinsa, fara a te misca prea mult, pentru a permite deplasarea spermatozoizilor. Chiar daca nu exista dovezi stiintifice care sa sustina ca mentinerea corpului la orizontala maresc sansele de a ramane insarcinata, acest lucru nu iti poate face niciun rau.

Lingura

Pozitia in care femeia sta culcata pe o parte, iar barbatul o penetreaza pe la spate permite un contact sexual tandru, relaxant, expunand, in acelasi timp, cervixul pentru fluxul de spermatozoizi. Aceasta pozitie este indicata pentru toate cuplurile care isi doresc un copil, deoarece ajuta la depozitarea spermei in apropiere de uter si, de asemenea, permite apropiere si intimitate maxime.

Foarfeca

Pozitia-foarfeca asigura placere maxima pentru ambii parteneri, cu o penetrare senzuala si stimulare clitoridiana. Se poate realiza daca femeia sta cu picioarele incrucisate, cu picioarele ei intre picioarele partenerului sau, pur si simplu, printr-o incrucisare a picioarelor celor doi parteneri.

Orgasmul si conceptia

Daca studiile nu au confirmat importanta pozitiei sexuale pentru conceptie, au stabilit, insa ca orgasmul in timpul actului sexual favorizeaza conceptia datorita retinerii spermei mai mult timp in vagin. Contractiile musculare de placere de la nivelul pelvisului  ajuta la impingerea spermei spre cervix.

Exista si pozitii sexuale nefavorabile pentru conceptie

Exista si cateva pozitii care scad sansele de concepere, deoarece nu favorizeaza fluxul lichidului seminal. Sexul in picioare, sezand sau cu femeia deasupra, nu permit o penetrare profunda, iar gravitatia impiedica impingerea spermei catre uter.

Dificultatea conceperii unui copil depinde de fiecare cuplu in parte. Pentru unii parteneri conceptia unui copil presupune doar cateva partide de sex neprotejar. Pentru altele este mai dificil, implicand analize si teste de infertilitate. Cel mai important este sa nu renuntati, sa credeti in voi si in relatia voastra si sa faceti tot ce e indicat pentru a creste sansele de a deveni parinti: schimbati-va dieta, executati exercitii fizice in mod regulat, incercati alte tratamente de fertilitate, duceti un stil de viata sanatos si, cel mai important, iubiti-va!