tratarea infertilitatii prin terapii alternativeIn articolele anterioare s-a discutat despre câteva tratamente pentru infertilitate care includ unele medicamente, intervenţii chirurgicale sau reproducerea asistată, dar există şi alte alternative care vin în completarea lor şi la care ai putea apela odată ce consulţi şi medicul specialist: acupunctura, reflexologia, yoga, homeopatia, hipnoterapia, osteopatia craniana sau unele plante medicinale te pot ajuta in lupta cu infertilitatea.

Infertilitatea si Acupunctura

Acupunctura este una dintre cele mai vechi tehnici de vindecare chinezesti care implică aplicarea unor ace foarte fine in anumite zone ale corpului considerate importante in pastrarea echilibrului energetic, asa numitul chi. Aceasta procedura este bazata pe faptul ca, atunci cand un organ nu functioneaza cum trebuie, acesta va perturba fluxul de energie care circulă prin corp. 

Cei care nu au o teama de ace ar putea fi tentati sa incerce aceasta metoda alternative, in speranta ca ar putea ajuta la tratarea infertilitatii. Poate ca ati cunoscut pe cineva care v-a recomandat acupunctura ca fiind eficienta. Din pacate, in afara de povestile unor persoane care poate ca au incercat acupunctura si au beneficiat de efectul placebo, nu exista dovezi ca aceasta practica ar ajuta in vreun fel pentru trataterea infertilitatii. Un studiu Cochrane din 2010 a dezvaluit ca acupunctura nu ajuta in nicio etapa a incercarii de fertilizare si au facut o recomandare ca acupunctura sa nu fie folosita in timpul fertilizarii in vitro (in etapele de recoltare a ovulelor si de implantare). De asemenea, o cercetare care a verificat rezultatele studiilor anterioare, in 2013, nu a gasit niciun beneficiu pentru folosirea acupuncturii care adjuvant la fertilizarea in vitro. 

trateaza-infertilitatea-prin-acupunctura

Infertilitatea si Yoga

Yoga este si ea o metodă antica de practică fizica si spirituala, de data asta provenind din India. Scopul acestei practici este de a te ajuta sa ajungi la o stare de pace si calm. Cu toate ca nu s-a demonstrat faptul ca ar avea vreun efect direct asupra sanselor de a concepe un copil, yoga nu are de ce sa dauneze, daca nu a fost interzisa de medic. Exercitiile fizice moderate sunt cel mai adesea recomandate in sarcina. Iar daca descoperi ca yoga te poate si relaxa, este cu atat mai bine. Stresul poate fi daunator pentru sansele de a ramane insarcinata, deci orice metoda care te va ajuta sa te calmezi si sa te simti mai impacata este binevenita.

Infertilitatea si Homeopatia

Cu toate ca homeopatia este promovata peste tot ca fiind o metoda sigura de a te trata, iar farmaciile par sa fie din ce in ce mai pline de reclame la pilule homeopate, nu s-a putut demonstra ca homeopatia ar fi eficienta in tratarea niciunei afectiuni. Pilulele homeopate sunt preparate printr-o diluare atat de mare a substantei folosite incat pastilele cel mai probabil nu contin nimic altceva in afara de zahar. Iar daca ai auzit si tu ca homeopatia nu are efecte secundare, asta este doar pentru ca nu s-a putut demonstra pana acum ca ar avea orice fel de efecte (bune sau rele). Homeopatia functioneaza doar datorita efectului placebo, si anume a faptului ca tu crezi ca te vor ajuta. Este mai bine sa nu arunci banii pe preparate homeopate care mai mult ca sigur nu vor avea niciun efect asupra sanselor tale de a ramane insarcinata si sa iti concentrezi atentia si resursele catre metodele care functioneaza. 

trateaza-infertilitatea-prin-homeopatie