Este posibil sa te simti atat de nerabdatoare incat vei face deja un prim test de sarcina. In functie de momentul exact in care s-a produs fertilizarea si de ziua in care decizi sa faci testul, este posibil ca acesta sa iasa pozitiv sau negativ. Dureaza cam o saptamana de la momentul fertilizarii ca viitorul bebe sa isi gaseasca locul in uter si mai trebuie sa treaca inca aproximativ o saptamana pana cand primul test ti-ar putea arata ca esti insarcinata.

Daca te macina curiozitatea atat de tare, nu strica sa faci un test spre sfarsitul acestei saptamani. Dar pregateste-te sa nu te descurajezi chiar daca testul iese negativ! Il vei mai repeta saptamana viitoare, cand sigur iti va arata un bebe! Si crede sfatul nostru pentru sarcina ta: fii pregatita cu mai mult de un test de sarcina.

Saptamana 3 de sarcina - Ce se intampla in interiorul tau?

De saptamana trecuta si pana acum, viitorul bebelus a avut de parcurs o distanta foarte lunga pentru o mana de celule. I-a luat aproximativ o saptamana pentru a ajunge in interiorul uterului tau, acolo unde isi va gasi un loc numai al lui pentru a se odihni dupa calatoria epuizanta!

Viitorul tau bebe este atat de mic incat nu l-ai putea vedea decat la microscop. Cu toate acestea, el va avea forta necesara pentru a se implanta in uterul tau, locul unde va creste fericit pana la nastere. Chiar daca nu ai cum sa iti dai sema de lucrurile minunate care se petrec in interiorul tau, nu inseamna ca nu te poti bucura de aceste momente. Poti sa te relaxezi si sa incerci sa iti imaginezi cum va arata micutul. Ai putea chiar sa iti mangai burtica si sa il incurajezi in primul maraton al existentei lui!

Saptamana 3 de sarcina - Ai pregatit testele?

Este bine sa cumperi mai multe teste de sarcina. Indiferent daca acestea vor iesi pozitive sau negative, cel mai probabil vei dori sa le repeti pentru a te asigura de rezultat. Este posibil ca propriul tau corp sa iti dea primele semne ca esti insarcinata! Unele femei este posibil sa sangereze in momentul in care se produce implantarea. Va fi o cantitate mica de sange, dar daca esti atenta, acesta ar putea fi primul „anunt oficial”.

Un alt bun sfat este: nu uita sa iti pregatesti partenerul care s-ar putea sa nu intre in febra testelor de sarcina si a verificatului dimensiunilor corpului pentru a vedea daca a deveni tatic sau nu. Mai ales daca nu este prima luna in care faci aceste lucruri, s-ar putea ca viitorul tatic sa nu fie deosebit de entuziasmat.

Asta nu inseamna ca nu ii pasa, ci doar ca incearca sa nu se bucure inainte de a sti sigur, cu atat mai mult cu cat el nu poate „simti” ca veti deveni parinti. Si nici nu poate sta ca tine, zeci de minute in fata oglinzii uitandu-se daca ceva s-a schimbat in vreo parte a corpului. Aminteste-i ca aceasta este cea mai frumoasa aventura a vietii voastre si lasa-l sa traiasca momentele acestea in felul lui!