Medicii pediatrii recomanda introducerea treptata a cate unui aliment nou la cateva zile si evitarea alimentelor cunoscute a fi greu de digerat, de tolerat sau generatoare de alergii. Aceasta pentru ca aparatul digestiv al bebelusului sa fie antrenat gradat pentru a digera si asimila in mod optim alimentele primite.

O dieta diversificata corecta le poate oferi celor mici ingrediente de calitate, esentiale pentru dezvoltarea si echilibrul nutritional al organismului lor.

Modul de preparare al alimentelor este esential atat pentru usurinta digestiei, cat si pentru gradul de asimilare de catre organism a substantelor nutritive (vitamine, minerale, fitonutrienti).

Bebelusul nu poate sa mestece o buna perioada de timp, proces esential in formarea bolului alimentar care trebuie sa ajunga maruntit si omogenizat (ca o pasta) in stomac unde incepe digestia propriu-zisa. In concluzie, bebelusul are nevoie de "ajutor" in mestecarea alimentelor si de aceea se apeleaza la pasarea lor. La inceput alimentele au o textura fina marindu-se apoi din ce in ce mai mult consistenta lor.

Cel mai eficient mod de pastrare a calitatii nutritive a alimentelor il reprezinta fierberea cu ajutorul aburului a fructelor, legumelor, sau a carnii de peste, pui si curcan.

Setul Babycook de la Beaba este solutia ideala care simplifica viata mamicilor si le ajuta sa prepare mancarea adaptata nevoilor specifice ale bebelusilor la inceputul diversificarii si ulterior.

Acest robot micut si compact are o gramada de solutii pentru mamici! Este foarte util in bucatarie.

1. Gateste cu aburi: gatitul cu aburi este rapid si sanatos, pastrand valorile nutritive ale alimentelor, in speciala vitaminele si mineralele dar si gustul si aroma acestora. Legumele isi mentin aroma, culoarea si raman crocante.

2. Mixeaza: copii incep sa manance in etape: mai intai pasat (piure), apoi in bucati mici si in final tocat din ce in ce mai mare. Cu Babycook este foarte usor sa obtii textura dorita in functie de varsta si nevoile copilului.

3. Decongeleaza: cu ajutorul robotului Babycook puteti decongela mancarea pe care ati preparat-o anterior si ati conservat-o prin congelare in recipiente ermetice sau multiportii.

4. Reincalzeste: cu ajutorul functiei de incalzire la aburi. Este suficient doar sa asezati mancarica, pregatita cu atata dragoste pentru bebelusul dumneavoastra, in cosuletul robotului.

Altfel spus, face tot! 

                                                       Citeste mai mult pe www.erfi.ro

Te-ar mai putea interesa:

Cand incepem diversificarea ?
Regula celor 4 zile
De ce ar trebui sa astepti cel putin 4 luni ?
Ce beneficii aduc fructele si legumele?
Prima masa a bebelusului
Cand se introduce laptele de vaca ?
Importanta fierului in alimentatia copiilor
Diversificarea - Recomandari pentru 4-6 luni
Diversificarea - Recomandari pentru 8-10 luni
De ce nutritie adecvata ?
3 comportamente ale bebelusilor la masa
Bebelusul are nevoie de grasimi ?