Actul de reciclare va fi răsplătit prin artă, urmând ca becurile colectate să fie transformate în instalații artistice supradimensionate, cu ajutorul studenților de la Universitatea Națională de Artă București, departamentul Modă.

Punctul de colectare va fi disponibil timp de două săptămâni, începând cu data de 28 martie, la recepția centrului comercial, intrarea Far, unde doritorii pot preda becurile pentru reciclare. Prin această inițiativă, AFI Palace Cotroceni dorește să sublinieze importanța reciclării pentru protecția mediului.

„Sărbătorim Ora Pământului în fiecare an și considerăm că este foarte important să conlucrăm la binele mediului înconjurător. Anul acesta vom transforma energia în artă, împreună cu studenții de la Universitatea Națională de Artă din București. Vizitatorii AFI Palace Cotroceni vor avea ocazia să vadă în curând una dintre cele mai spectaculoase expoziții cu instalații realizate din becuri reciclate”, declară Aura Dinu, Marketing Director, AFI Palace Malls.

Inspirate de Ora Pâmântului, lucrările studenților vor fi realizate din materiale convenționale și neconvenționale, „obiecte veșmânt” ce urmează a fi expuse în AFI Palace Cotroceni, în cadrul unui eveniment dedicat.   

Ora Pâmântului este un eveniment cu tradiție, care se sărbătorește la nivel internațional în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an și are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Sâmbătă, între orele 20:30-21:30, AFI Palace Cotroceni se va alinia acțiunilor desfășurate la nivel international și va opri lumina timp de o oră pe culoarele principale ale centrului comercial.

Pentru mai multe informaţii despre noutăţile din AFI Palace Cotroceni puteţi accesa pagina de web www.aficotroceni.ro sau pagina oficială de Facebook AFI Palace Cotroceni.

Despre AFI Palace Cotroceni

Amplasat la intersecţia dintre Bd. Vasile Milea şi Bd. Timişoara, AFI Palace Cotroceni oferă un mix de brand-uri şi activităţi de petrecere a timpului liber, adaptate dorinţelor fiecărui consumator: peste 350 de magazine, aproximativ 3.000 de locuri de parcare, un hypermarket Auchan, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România, două cazinouri, cel mai mare patinoar aflat în interiorul unui centru comercial (aproximativ 1.000 mp) - deschis tot timpul anului, două terenuri de joacă pentru copii, prima arenă de laser tag din ţară, primul Roller Coaster dintr-un centru comercial din Europa de Est, bowling şi biliard, un spaţiu dedicat târgurilor tematice, un trenuleţ electric, o pistă de karting.

Un alt aspect de interes al AFI Palace Cotroceni îl reprezintă programul său de funcţionare. Hipermarketul Auchan este deschis deschis in fiecare zi între 08:00- 01:00, magazinele retailerilor până la miezul nopţii în zilele de vineri şi sâmbătă, iar zona de fast food, restaurante şi atracţii, până târziu în noapte.Vizitatorii pot ajunge la AFI Palace Cotroceni cu toate mijloacele de transport public: cu metroul, autobuzul sau tramvaiul. Staţia de metrou cea mai apropiată de mall este Politehnica, iar autobuzele şi tramvaiele care au staţie în faţa mall-ului sunt: 137, 93, 71, respectiv liniile de tramvai 8, 25, 47.