Stii deja cat de chinuitor poate fi sa dormi in aceasta perioada. Si din pacate lucrurile nu se vor imbunatati prea mult. Ai inceput deja sa faci o carare intre pat si baie pentru ca ai nevoie sa mergi destul de des acolo. Partenerul probabil ca nu mai indrazneste sa se planga de faptul ca nici el nu mai poate dormi pentru ca tu te misti toata noaptea (asta daca nu a fost deja exilat pe vreo canapea, caz in care se poate considera norocos!).

Nu mai poti dormi deloc pe spate si e posibil ca visele neplacute sa te bantuie in fiecare noapte. Toate aceste lucruri sunt perfect normale, pentru ca tu esti intr-o situatie noua si nici corpul, nici mintea ta nu au avut suficient timp sa se adapteze. Daca nu ne-ai ascultat de prima oara si nu ai cumparat inca o perna pentru gravide, sfatul nostru pentru sarcina ta e ca ar trebui sa faci asta cat de curand.

Saptamana 22 de sarcina - Ce se intampla in interiorul tau?

In saptamana 22 de sarcina bebe e deja de dimendiunea unui fruct de papa mare. Are in jur de 19 centimetri si cantareste cam 340 de grame. Si tu ai senzatia ca incepi sa semeni cu un fruct, dar te asiguram ca nu ai ajuns inca la marimea pepenelui. Chiar daca e greu de crezut, ar trebui sa fii recunoscatoare ca nu esti inca imensa.

Poti „masura” adevaratul tau grad de nefericire in legatura cu dimensiunile tale cu ajutorul unui instrument simplu. Nu, nu e vorba de un centimetru, nici de un cantar, ci poti masura cu pantofii. Cum sa faci asta, te-ai putea intreba... Nimic mai simplu: aseaza-te pe un scaun, apleaca-te in fata si incearca sa incalti pantofii. Daca poti face asta, ar trebui macar sa zambesti. Daca iti mai poti lega si sireturile, atunci ar trebui sa sarbatoresti de-a dreptul!

Saptamana 22 de sarcina - Corpul tau devine o sursa continua de stres

Destul de curand vei descoperi ca femeilor insarcinate le iese buricul in afara. Nu te teme, dupa ce nasti el va intra la loc, asa ca nu va ramane cu un buric imens care sa iti strice toate tinutele elegante. Din pacate pentru tine, vergeturile vor ramane. Asa ca hai sa vorbim un pic mai mult despre ele, mai ales ca au inceput sa te scoata din minti.

Unele femei au o predispozitie genetica pentru a face vergeturi. Poti sa te uiti la mama si le poti intreba pe bunicile tale. Daca ele au facut vergeturi in timpul sarcinii, atunci cel mai probabil nici tu nu vei scapa. Orice promisiuni de creme miraculoase care te vor scapa de vergeturi se aplica doar acelor femei care nu le-ar face oricum. Deci macar nu te mai stresa pe aceasta tema.

Sfatul nostru pentru sarcina ta este ca daca te face sa te simti mai bine ca te dai cu creme din cap pana in picioare, atunci le poti cumpara. Macar o sa mirosi foarte bine intreaga zi!

Ceea ce s-ar putea sa te surprinda cu adevarat este faptul ca vergeturile pot aparea oriunde pe corp, dar dupa nastere toate se vor estompa. Chiar daca ai face orice pentru a scapa de ele, nu cumpara niciun fel de remedii naturale pentru vergeturi. Efectele acestor remedii asupra sarcinii nu sunt cunoscute si e mai bine sa nu risti!