Desi specilistii recomanda alaptarea exclusiva la san pana la varsta de 6 luni, putine mame reusesc acest lucru din diverse motive. Pentru Lansinoh principalul obiectiv este sa ofere produse care sa vina in ajutorul mamicilor care doresc sa alapteze, pentru ca alaptarea sa aiba loc cat mai multa vreme.

Multe femei se confrunta cu problema grava si dureroasa a mameloanelor iritate, uscate si crapate, iar acestea pot forta femeile sa renunte la alaptare. Durerea si disconfortul provocat de mameloanele iritate este o problema majora pe care mamica trebuie sa o confrunte pentru a continua alaptarea copilului ei. Lanolina HPA Lansinoh si-a dovedit eficienta in cazul mameloanelor crapate, iritate, si vine in ajutorul mamelor care alapteaza. Are capacitatea de a calma durerea si a grabi procesu de vindecare.

Lanolina si vindecarea mameloanelor iritate

Conform unui studiu realizat in doua spitale „Prieten al copilului” din Berlin Germania, realizat pe un total de 84 proaspete mamici care alaptau si care prezentau dureri ale mamelonului, folosirea Lanolinei HPA Lansinoh a avut rezultate excelente in vindecarea iritatiilor mameloanelor cand a fost comparata cu  folosirea laptelui matern colectat. Mai mult, numarul mamelor care au oprit alaptarea din cauza durerilor a fost mai mare in cazul tratarii cu lapte matern in comparatie cu folosirea Lanolinei HPA Lansinoh.

Cum-poti-alapta-cat-mai-mult-timpDintre mamicile care au fost tratate cu Lanolina HPA Lansinoh doar 4 mame au dezvolatat congestii ale sanilor si nici una nu a dezvoltat mastita, in timp ce din grupul mamelor tratate cu lapte matern, opt au suferit din cauza angorjarii sanilor, iar trei dintre ele au dezvoltat mastita.

Folosirea propriului lapte pentru vindecare mamelonului continua sa fie o metoda recomandata de tratament, chiar daca o astfel de metoda nu a fost studiata pentru a-i descoperi eficienta reala.

Lansinoh Laboratories a fost fondata acum 25 de ani, de catre o mama, care s-a confruntat cu dureri ale mameloanelor. Ea s-a aflat in cea mai buna pozitie pentru a intelege ca durerea la nivelul mameloanelor este o problema in continuarea alaptarii. 

Cum actioneaza Lansiloh?

lanolina pura alaptareLansinoh a dezvoltat o lanolina ultra-pura, care a ajutat mam si copilul in timpul  alaptarii, aducand multe îmbunatatiri, fiind creata pentru a calma si proteja mameloanele iritate si crapate. Ea va actiona ca o bariera care protejeaza mamelonul de umiditate, pielea devenind sanatoasa, supla si moale. Vindecarea se realizeaza mult mai usor si folosirea lanolinei asigura evitarea formarii unor cruste.

Crema Lansiloh este hipoalergenica, 100 % naturala, se poate folosi in conditii de siguranta si cu incredere de persoane alergice la alte marci si clase de lanolina. Este un produs cu un singur ingredient, rezultatul unui proces natural, fara albire, timp in care nu sunt adaugate ingrediente suplimentare. Lansinoh ® HPA ® Lanolina este singura clasa de lanolina, si singura crema pentru mameloane care a primit aprobarea British Allergy Foundation. 

Lansiloh crema cu lanolina pura nu contine parabeni, conservanti, produse chimice, antioxidanti, sau aditivi. Mult mai important este faptul ca nu are gust, nici culoare sau miros. Datorita acestei calitati, lanolina nu trebuie indepartata de pe mamelon atunci cand alaptezi. Ea e sigura pentru cel mic. 

Pasi simpli pentru aplicarea cremei cu lanolina:

  • cu mainile curate puneti pe un deget o mica cantitate de lanolina – cat un bob de mazare, o veti tine un pic intre degete, pentru a ajunge la temperatura corpului, iar apoi o puteti alica cu grija pe mamelon
  • aplicati lanolina dupa fiecare alaptare, dar ea poate fi aplicata de cate ori este nevoie, in cazul unui mamelon deosebit de iritat
  • sanul trebuie curatat cu apa calda, fara a plica peste el sapu sau geluri de dus (chiar si cele pentru piele sensibila) pentru ca toate pot usca mamelonul 

Sfaturi pentru atasarea corecta la san 

Atasarea corecta a copilului la san ajuta mult in alaptare, dar si in prevenirea iritarii mameloanelor. Cu ajutorul unor sfaturi corecte in ceea ce priveste alaptarea si tu te poti bucura, alaturi de copilul tau, de momentele unice de apropiere din timpul alaptarii. 

Buzele – Buzele copilului trebuie sa fie orientate spre exterior.

Areola -  Copilul cuprinde atat mamelonul, dar si o parte din areola (in jur de 1 cm).

Stimulare – Buzele copilului pot fi stimulate cu ajutorul mamelonului, ceea ce il poate convinge sa deschida gurita mai mult pentru a se atasa la san.

Sustinere – Sustineti sanul cu degetul mare pe o parte si cu celelalte degete pe cealalta parte a sanului, astfel ca bebe va putea prinde mult mai usor sanul.

Gurita – Cand gurita copilului e larg deschisa, acela e momentul potrivit pentru a atasa copilul la san.

Fara durere – Daca simtiti durere sau disconfort la nivelul mamelonului, poti desprinde usor gurita celui mic si mai poti incerca o data. 

Cum-poti-alapta-cat-mai-mult-timpDesi alaptarea este un act fiziologic natural, el nu face parte din instinctele materne. Alaptarea necesita multa rabdare si dragoste, precum si dedicare in hranirea copilului. Este important ca mamicile sa se informeze in ceea ce priveste alaptara inca din timpul sarcinii pentru a fi pregatite sa infrunte provocarile acestui act de iubire. De asemenea, mamica trebuie sa tine cont mereu de beneficiile alaptarii atat pentru mama, cat si pentru copil, chiar daca procesul se poate dovedi anevoios.