Fetita mea Ana Maria este o mica mofturoasa careia nu ii plac lactatele si le refuza cu indarjire. Pentru a include branza de vaci in meniul ei ii prepar aceasta reteta de supa cu galuste de gris si branza de vaci. Reteta de supa de galuste cu branza de vaci ne-a fost trimisa de Ioana.
Ingrediente supa de galuste cu branza de vaci:
- 2-3 morcovi
- 1/2 telina
- un ardei gras
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- sare
Pentru gasluste:
- 1 ou
- 2-3 linguri branza proaspata de vaci
- gris cat inghite compozitia
Timp de preparare: 60 de minute
Modul de preparare a supei de galuste cu branza de vaci:
Se pun 3-4 litri de apa la fiert cu putina sare. Se curata morcovii, telina, ceapa se spala bine si se pun la fiert. Telina si ceapa se pot pune bucati mari. Morcovii se taie rondele. Dupa ce au fiert se pregateste compozitia pentru galusti dintr-un ou, 3-4 linguri branza proaspata de vaci, un praf de sare si gris cat inghite compozitia. Se da focul la mic si se pun galustile in supa cu ajutorul unei linguri. Nu se ia prea multa compozitie intr-o lingura deoarece vor iesi mari si tari galustele. Cand galustile se ridica la suprafata inseamna ca au fiert. Se toaca patrunjelul si se mai lasa 3-5 minute la foc mic. Se poate adauga putin ulei de floarea soarelui la sfarsit. Pofta buna!