Premergatorul pare a fi cea mai buna solutie pentru a-l ajuta pe cel mic sa inceapa sa mearga. In teorie, copilul se poate obisnui cu pozitia corecta si poate sa-si doreasca sa se miste in picioare si pe cont propriu.

Dar este premergatorul ceea ce pare sau este mai mult o piedica in calea dezvoltarii micutului? Adevarul este ca daca te-ai gandit sa cumperi un premergator, ar fi mai bine sa dai banii pe altceva. Ai putea alege mult mai bine o jucarie draguta si noua cu care il poti „tenta” pe pitic sa vina spre tine, daca nu mai ai rabdare.

Dar cea mai buna solutie este sa iti lasi micutul sa se dezvolte in ritmul lui, fara „ajutoare” care sunt nu numai inutile, dar pot fi si daunatoare.

Premergatorul incetineste dezvoltarea si descurajeaza mersul

Poate parea util si este inca usor de gasit in magazine, dar, din pacate, premergatorul nu il va incuraja pe cel mic sa mearga mai repede.

Dimpotriva, copilul va descoperi ca ii va fi mult mai usor sa alunece in premergator decat sa se chinuie pe cont propriu sa stea in picioare. Este relaxat si poate ajunge mult mai usor la lucrurile pe care le doreste asa ca nu are niciun motiv sa incerce mersul de unul singur.

In plus, premergatorul nu il va invata pe cel mic toti pasii care ii sunt necesari pentru ca, intr-un final, sa se ridice in picioare. Copilul are nevoie de o gama foarte larga de miscari pentru a putea merge.

Trebuie sa invete sa se tina de lucruri, sa cada intr-un mod usor, fara a se lovi. Cel mic invata, din incercarile repetate, in ce pozitie sa isi tina corpul pentru a ajunge in final la primii pasi.

In premergator, el nu are ocazia de a invata aceste lucruri si ar putea chiar sa il sperie ideea de a merge fara ajutorul unui aparat ajutator.

In premergator nu va cadea, in schimb atunci cand incearca sa se tina pe piciorusele lui va descoperi ca micile accidente sunt inevitabile.

Copilul plasat in premergator nu va sti cum sa isi tina picioarele, cum sa isi controlezi bine corpul si va fi obligat sa isi sustina singur toata greutatea. Afla de aici cum invata copii sa mearga singur

Citeste mai multe despre premergator pentru a lua o decizie informata!