Crafturi de primavara - Suportul pentru oua cocos 

Pentru suportul de oua in forma de cocos ai nevoie de:

  • un cilindru de carton ramas de la un sul de hartie igenica,
  • o bucata de carton (merge si hartie colorata),
  • fasii de hartie colorata,
  • lipici si foarfece.

Iata ce avem de facut!

Taie cilindrul de carton in 3. Inveleste-l bine in hartie colorata si apoi lipeste-i la unul dintre capete un disc de carton sau tot de hartie, cu diametrul ceva mai mare, pentru mai multa stabilitate.

Decupeaza din hartie rosie creasta micutului cocos si lipeste-o. In partea diametral opusa, lipeste coada. O poti face din mai multe fasii de hartie multicolore, drepte sau rasucite. Daca ai la indemana, poti folosi chiar si pene decorative.

Deseneaza ciocul si ochisorii curiosi. Uite cum poate arata rezultatul final!

crafturi-primavara-suport-oua

Crafturi de primavara - Suportul vesel 

Acest al doilea proiect este unul foarte vesel si drag mie. Ai nevoie de pahare de plastic, hartie colorata, lipici, foarfece si perforator cu modele.

Daca perforatorul iti lipseste, nu e absolut nici o problema! Exista numeroase alte metode pentru a-l inlocui.

Decupeaza marginea paharului de plastic dupa un contur valurit.

Alege doua coli de hartie in doua nuante de verde. Deseneaza iarba dupa un contur foarte simplu si decupeaz-o. Lipeste cele doua fasii de hartie obtinuta la baza paharului, suprapuse, pentru un plus de culoare si senzatia de profunzime a desenului.

Nu iti mai ramane decat sa decorezi paharul obtinut. Daca ai un perforator cu modele, poti lipi floricele multicolore si fluturasi, ca in poza de mai jos.

Dar poti desena, colora si decupa chiar tu floricele si fluturasi, buline, pui de gaina si orice altceva iti mai place si are legatura cu primavara!

Crafturi-de-primavara---Suportul-vesel

Crafturi-de-primavara---Suportul-vesel