Copiii care cresc in compania animalelor sunt mai empatici, mai fericiti, mai increzatori in propriile forte si mai iubitori de animale si oameni deopotriva. Intrebarea este: de la ce varsta poate copilul sa creasca in prezenta animalelor?

Traditional, copiii au crescut mereu in compania animalelor

Bunicii nostri si-au crescut copiii in copaie pe lavita, langa pisica ce torcea fericita dupa soba. Mieii nascuti prea devreme primavara erau adusi in casa la caldura. Primii pasi il duceau pe copil la cusca lui Grivei. Astfel, copiii invatau natural despre nastere si moarte, despre cum trebuie sa se poarta cu animalele, despre semnalele transmise de animale.

Ulterior, medicii au decretat ca animalele si bebelusii nu au ce cauta in acelasi spatiu

Generatia noastra a fost crescuta cu mentalitatea ca animalele sunt murdare si ca transmit boli, iar copiii trebuie feriti de ele. Lipsa de educatie la nivel de popor a dus la situatia prezenta animalelor fara stapan si la o intreaga generatie care nu stie sa se poarte cu un caine sau cu o pisica.

In prezent, medicii pediatri si psihologii pediatri au concluzionat: este benefic pentru copil sa creasca impreuna cu un animal. Mitul conform caruia copiii se imbolnavesc din cauza pisicii sau a cainelui a fost spulberat. Prezenta in aceeasi casa a unui bebelus si a unui animal de companie nu mai este considerata o neglijenta, nici macar o imprudenta. Copilul care creste alaturi de un animal nu mai este condamnat prin definitie la cele mai serioase boli, precum astmul, parazitii intestinali sau hidatidoza.

Care sunt animalele potrivite pentru o familie cu un bebelus?

In principiu, atata timp cat animalele sunt sanatoase, deparazitate si vaccinate periodic si consultate de catre medicul veterinar, convietuirea lor in acelasi apartament cu un bebelus nu ar trebui sa constituie o problema. Exista totusi specii de animale de companie mai potrivite decat altele.

Citeste mai departe despre copii si animalele de companie recomandate!