Curatenia este foarte importanta pentru a proteja sanatatea fragila a bebelusului tau. Zonele umede si calduroase din casa sunt cele mai periculoase pentru ca acolo bacteriile se pot inmulti fara probleme, dar si praful iti poate da mari batai de cap.

Este esential sa te ocupi de curatenie macar o data pe saptamana si folosind produsele potrivite. Si nu uita, nu se recomanda sa folosesti produsele de curatat atunci cand bebelusul se afla in camera!

Produse de curateniei care trebuie tinute departe de familia ta

Prima masura de siguranta pe care trebuie sa o adopti este sa citesti toate etichetele produselor de curatat, chiar daca aceasta sarcina poate sa iti ocupe destul de mult timp.

Evita produsele pe etichetele carora apare cuvantul „toxic”. De asemenea, este important sa eviti produsele care contin amoniac sau clor, deoarece mirosul lor puternic l-ar putea deranja foarte tare pe cel mic.

Scoate din cosul de cumparaturi orice fel de produse care emit gaze sau vapori (cel mai bun exemplu sunt granulele pentru desfundat chiuveta). Acestea pot fi deosebit de periculoase nu numai atunci cand sunt folosite in casa cu bebelusul, dar si atunci cand nu sunt puse intr-un loc sigur.

Nu uita ca o clipa de neatentie poate fi suficienta pentru ca o tragedie sa se produca, asa ca evita sa ai in casa orice produs coroziv sau toxic. Citeste mai multe despre amenajarea casei si siguranta copilului

Pentru o vreme ar fi indicat sa nu mai cumperi produsele cu aerosoli. Spray-ul pentru mobila poate fi usor inlocuit cu un produs lichid, iar lichid-ul din spray-ul pentru geamuri poate fi turnat intr-un vas in care sa inmoi o carpa.

Ai mare grija la produsele pe care le folosesti pentru a spala podele si covoarele. Cel mic se va tara destul de mult pe aceste suprafete si este mai bine ca ele sa nu fie imbibate cu substante care i-ar putea provoca alergii. Mai ales ca nu vei reusi intotdeauna sa il convingi pe cel mic sa stea locului pana cand se usuca parchetul.

Mare atentie si in cazul in care foloseai solutii impotriva gandacilor sau a moliilor in propria casa. Aceste substante pot ramane in tesaturi si pot fi foarte periculoase. Asigura-te ca nu le folosesti decat atunci cand este absolut necesar si alege variante cat mai sigure.