Cateodata problemele sunt insurmontabile si duc la destramarea cuplului spre mirarea celor din jur:”cum, cu copil atat de mic si s-au despartit?!”

Sa vedem care sunt situatiile care provoaca cel mai des disensiuni, certuri,nemultumiri, divergente de opinie intre soti:

Un caz frecvent este cand relatia de cuplu “scartaia” anterior dar ambii membri sau doar unul au decis ca un copil va schimba lucrurile, va “suda” familia.

Uneori se intampla asa insa cel mai probabil este ca daca lucrurile au mers rau anterior, dupa aparitia copilului vor merge la fel de rau, daca nu si mai si.

De aceea ar fi bine ca un cuplu sa evalueze foarte bine si in mod obiectiv sansele de a ramane impreuna, potrivirea dintre ei, idealurile comune.

Din nefericire inca mai exista femei care cred cu tarie ca un copil il va aduce pe calea cea buna pe partener, ca un copil ii va reapropia, ca un copil “il va tine langa ea” iar descoperirea contrariului va fi frustranta.

Barbatul nu e pregatit sa faca fata schimbarii aduse de aparitia unui copil

In general femeile se adapteaza usor la noua postura de mama si le vine firesc sa se adapteze schimbarilor inerente ce vin “la pachet”.

Multi barbati insa sunt imaturi, in ciuda varstei, pot fi chiar egoisti, nemultumiti de schimbarile din rutina zilnica. Ei pot fi gelosi pe mutarea centrului de interes al femeii dinspre el spre copil, pot continua sa aiba aceleasi asteptari de la sotie: sa gateasca, sa tina casa ordonata, sa-i acorde atentie chiar daca cel putin in primele luni acest lucru este foarte greu, daca nu imposibil.

Pentru a evita asemenea manifestari de copil rasfatat sau “print cazut in dizgratie”  ar fi bine ca membrii cuplului sa discute mult inainte despre ce implica aparitia unui copil, despre schimbarile ce vor surveni, despre modul in care vor trebui sa se reorganizeze.

Femeia nu-i permite barbatului sa se apropie de copil

Aceasta indeosebi printr-o atitudine critica. Unii tati ar vrea sa se implice in cresterea copilului dar mamele sa fie posesive sau hipercritice, reprosandu-i partenerului ca nu stie sa tina bebelusul corect, ca nu schimba scutecul cu indemanare, ca nu stiu sa-i faca baie la fel de bine ca ele.

O asemenea atitudine il indeparteaza pe barbat nu doar de copil ci si de partenera, prin sentimentul de respingere si inutilitate provocat. Citeste aici despre rolul tatalui in cresterea copilului