Craciunul este o perioada de rasfat. Atunci avem ocazia de a le arata celor dragi ca ii iubim si ii pretuim si, mai ales, ca ii cunoastem. Alegerea unui cadou potrivit este o dovada ca ne-am straduit, ca ne-am gandit si imaginat, ca le cunoastem dorintele si preferintele celor apropiati, deci, intr-un cuvant, ca i-am ascultat si ca ne preocupa persoana lor.

Cadourile de Craciun - Nu lasa pregatirile pe ultima suta de metri

Cadourile de ultima clipa sunt in general usor impersonale, fiind facute pe fuga. In plus, aglomeratia din magazine, multele treburi care trebuie duse la bun sfarsit, epuizarea stocurilor iti pot pune piedici serioase. Mai mult de atat, fa-ti un obicei de a nota diversele dorinte si preferinte exprimate de cei dragi de-a lungul anului, care s-ar putea transforma intr-un cadou inspirat la sfarsit de an.

Alege daruri care rasfata

Nu spunem sa nu te orientezi si catre obiecte care pot fi utile, insa o pereche de sosete nu e chiar un cadou ideal, dupa cum nici cadoruile impersonale care contin un pachet de cafea si o cutie de bomboane nu impresioneaza prea mult. Mai dragi insa vor fi un pachetel de ceai aromat cu o cana speciala de ceai, sau un set de presa de cafea cu doua cescute si un pachetel de cafea aromata, o cutie de bomboane speciale, o esarfa delicata sau un fular merinos, un set pentru masaj sau unul de aromaterapie mai deosebit.

Tine cont de pasiunile destinatarului

Chiar daca acestea sunt inedite sau absolut inutile, un cadou care respecta aceasta conditie nu are cum sa nu aiba succes. Daca nu stii nimic despre subiectul in cauza, discuta cu un consultant de vanzari si, de ce nu, „comploteaza” cu partenerul de viata sau cu cel mai bun prieten al destinatarului.

Ambalajul reprezinta jumatate din distractie

Ce poate fi mai palpitant decat graba de a desface un cadou elegant, frumos impachetat in hartie colorata? Daca destinatarul are simtul umorului si daca tu esti o fire glumeata poti gasi diverse modalitati inedite de a ambala darul. Ideea cutiei din cutie – in genul papusilor rusesti – este bine cunoscuta si totusi nu da gres niciodata. Acorda atentie acestui aspect si nu neglija forma, ar fi pacat sa nu oferi o surpriza completa !

Momentul oferirii trebuie bine ales

Este adevarat, darurile de Craciun se ofera de obicei in seara de Ajun sau in prima zi de Craciun, dar poti regiza totul pentru un plus de farmec. Poti decora casa, poti aprinde lumanarile de pe masa de Craciun, poti porni instalatia luminoasa, poti pregati un fundal muzical de colinde in surdina, sau ii puteti ruga pe copiii din familie sa va incante cu un colind. Apoi, cel mai mic membru al familiei se poate strecura sub bradut si poate silabisi destinatarii inscrisi pe fiecare pachet.

Tu ce idei de cadouri ai avut anul asta pentru cei dragi? Cu ce te-ai pregatit sa ii incanti sau sa ii surprinzi?