Majoritatea specialistilor pediatri recomanda sa-l ajuti pe bebelus sa scoata aerul dupa fiecare masa. Atii sustin  ca acest lucru nu este neaparat necesar, mai ales daca alaptezi.

Noi iti recomandam sa scoti aerul de fiecare data dupa masa. Acestea i-ar putea crea disconfort bebelusului. Unii bebelusi simt nevoia sa se opreasca in timpul mesei pentru a elimina aerul, apoi continua masa.

Cea mai cunoscuta tehnica de scoatere a aerului dupa masa este tinerea sugarului pe umar. Decat sa-l bati usor pe spate, l-ar ajuta mai mult niste miscari de mangaiere a spatelui de jos in sus. Plimba-te cu bebeslusul, bulele de aer pot iesi mai usor.

Sau aseaza bebelusul intins in poala ta, cu capul mai jos decat funduletul, si mangaie-l pe spate.

O alta tehnica consta in masarea abdomenului in sensul acelor de ceasornic. Picaturile impotriva colicilor pot ajuta si in cazul excesului de gaze.

Majoritatea sugarilor regurgiteaza cantitati mici de lapte cand scot aerul sau cand sunt culcati. Atunci cand regurgiteaza, cantitatea de lapte pare mult mai mare dacat este in realitate. Daca sugarul nu pierde in greutate, nu trebuie sa te ingrijorezi.

Daca bebelusul elimina in mod constant, cu multa forta lapte branzit, este posibil sa aiba reflux gastric. In acest caz bebelusul va primi cantitati mai mici de lapte si mai des si va fi tinut in pozitie verticala cel putin 30 de minute dupa fiecare masa.

Refluxul gastric al bebelusilor este de cele mai multe ori prilej de incepere a diversificarii mai devreme decat in mod normal. Cu toate acestea, nu te grabi prea mult cu introducerea alimentelor solide.

Te-ar mai putea interesa pe aceeasi tema:

Cum te descurci cu colicile bebelusului ?
Pozitii de alaptat
Beneficiile alaptarii
Refluxul gastroesofagian