Alaptarea in public este doar o fateta a alaptarii, nimic mai mult: asa cum e absolut normal sa-ti alaptezi copilul acasa tot asa este absolut normal sa il alaptezi si in public, daca acolo va surprinde momentul in care i se face foame. Atat de simplu ar trebui sa fie!

Exista avantaje ale alaptarii in public?

Desigur ca exista avantaje atunci cand alaptarea se continua in mod firesc, mamica fiind in public impreuna cu bebelusul si acestuia ii este foame sau sete.

Femeia care a nascut are tot dreptul sa iasa din casa si sa isi hraneasca bebelusul corespunzator in acelasi timp.

Un factor important care influenteaza negativ alaptarea in Romania este tocmai perceptia asupra alaptarii in public: multe mame renunta la alaptat sau trec la suplimentarea cu lapte praf tocmai ca sa nu fie nevoite sa stea inchise in casa sau sa suporte “oprobriul public” daca alapteaza in afara casei.

In timpul verii, pe canicula, alaptarea il fereste pe bebelus de deshidratare: bebelusului alaptat exclusiv nu poti sa-i cumperi un suc de la chioscul din colt, este normal si sanatos sa-i oferi sanul de cate ori ii este sete.

Copilul nu trebuie sa fie privat de laptele matern doar fiindca exista oameni care nu aproba alaptatul in public.

Intr-o lume in care coexista tot felul de indivizi, unii fara educatie, altii fara empatie, rau-voitori, cu mentalitati inchistate, alaptarea in public poate deveni o aventura pentru proaspata mamica care se incumeta sa nu se incuie in casa pe tot parcursul alaptarii si care indrazneste sa-si hraneasca puiul atunci cand ii este foame.

Este inimaginabil cum un act atat de firesc poate fi interpretat in cel mai halucinant mod astfel incat mama care isi alapteaza pruncul sa fie acuzata de indecenta, nesimtire, exhibitionism, atitudine provocatoare, proasta educatie si asa mai departe, cand de fapt toate aceste invective s-ar potrivi mai degraba celor care le emit.

Citeste mai departe despre alaptarea copilului in public.