Iata 5 moduri simle prin care viitorul tatic te poate ajuta in timpul sarcinii:

Facand cumparaturile in locul tau

Daca obisnuia si inainte sa mearga la cumparaturi este foarte bine, daca nu, sarcina reprezinta un moment potrivit sa inceapa sa o faca. In acesta perioada ar trebui sa eviti sa cari dupa tine sacose pline sau sticle mari cu apa. Daca nu se descursa singur la cumparaturi macar ar fi bine sa te insoteasca.

Dupa nasterea bebelusului, proaspatul tatic va avea si mai multe ocazii sa experimenteze mersul la cumparaturi de unul singur asa ca acest antrenament ii va prinde foarte bine.

Gatind din cand in cand

Ar putea incepe cu pregatirea unui mic dejun hranitor peste care nu este indicat sa treci in perioada sarcinii, lasandu-te astfel sa dormi putin mai mult, fiind bine stiut ca in sarcina trebuie sa te odihnesti si mai mult.

Daca nu este un mare expert in ale bucatarelii roaga-l sa spele si sa curete el legumele, vei injumatati timpul petrecut in bucatarie.

Amenajand camera copilului

Tu ar trebui sa stai deoparte sau chiar sa pleci intr-o mica vacanta daca intentionati sa varuiti camera bebelusului deoarece vaporii de vopsea pot fi toxici pentru sarcina.

Alegeti culorile impreuna si lasa-l pe el sa faca restul. Chiar daca te-ai decis sa pui tapet nu este o idee buna sa te urci pe scara sau alte obiecte de mobilier avand in vedere ca cu burtica te poti dezechilibra foarte usor. Este suficient faptul ca tu ai vaut un cuvant hotarator in alegerea modelului cu care veti decora camera.

E randul lui sa intinda rufele!

In sarcina echilibrul tau fiind precar ar trebui sa eviti activitatile care implica un echilibru bun. Cum spuneam si mai inainte ai mare grija la scara si nu incerca sa te urci sau sa te intinzi prea sus.

Si ingrijitul animalelor de casa in perioada sarcinii ar trebui sa fie mai mult in grija viitorului tatic. Daca ai o pisica, evita sa schimbi tu litiera sau foloseste manusi atunci cand o faci.

Evitand unele obiceiuri nesanatoase

Daca viitorul tatic este fumator roaga-l sa nu fumeze langa tine. Sarcina poate fi prilejul cel mai bun de a renunta la fumat. Daca obisnuieste sa manance fast-food si ar vrea sa-ti arate ca s-a gandit si la tine aducandu-ti o portie roaga-l data viitoare sa-ti cumpere fructe proaspete.