De asemenea, într-un cuplu în care există deja un băieţel este frecvent aşteptată şi apariţia unei surioare. Dar există oare metode absolute prin care am putea planifica sexul viitorului bebeluş? Majoritatea medicilor şi, mai ales, experţilor în fertilitate, spun că nu.

Lichidul seminal provenit de la partener determină, cu siguranţă, sexul viitorului bebeluş.

Cromozomul XX, care determină sexul, este mai încet, dar mai rezistent decât cromozomul XY care determină sexul masculin şi care este mai rapid, dar cu şanse mai mici de supravieţuire. Ambii sunt daţi de viitorul tătic, deşi există conceptul fals şi tendinţa de a asocia bebeluşii băieţi ca fiind „făcuţi” de tată, iar fetiţele de mamă.

Deci, dacă în momentul concepţiei există mai mulţi cromozomi XX ce urmează a fi fecundaţi veţi avea o fetiţă. Însă dacă cromozomii XY rezistă până în momentul fecundării veţi avea un băieţel.

Aceasta este, pe scurt, partea ştiinţifică a planificării sexului bebeluşului. Dar există multe metode – unele dintre ele cu o acoperire destul de logică – pe care viitorii părinţi le încearcă în dorinţa de a mări familia cu o fetiţă sau cu un... băieţel.

Dacă vă doriţi un băieţel...

Aveţi grijă să introduceţi în dieta dumneavostră alimente care ar putea echilibra pH-ul, creând un mediu alcalin. Dieta ar trebui să fie bazată pe alimente mai sărate, carne roşie, ouă, mazăre, stafide, dovlecei, ciuperci, fasole, pâine şi peşte. De asemenea, un studiu recent relevă că menţinerea unui nivel ridicat al glucozei (ceea ce înseamnă că ar trebui să mâncaţi mai puţin, dar mai des de cinci ori pe zi, pentru a ridica nivelul insulinei) vă va ajuta în conceperea unui bebeluş băieţel.

O altă metodă de a asigura masculinitatea sexului este poziţia sexuală din momentul conceperii.

Conform teoriei doctorului Landrum Shettles, autorul cărţii „Cum să alegi sexul bebeluşului tău” şi specialist în fertilitate, autorul Methodei Shettles, penetrarea adâncă din timpul actului sexual pare că favorizează conceperea unui băiat. Medicul explică că penetrarea mai adâncă pune sperma bărbatului mai aproape de ovul (vaginul femeii având un mediu mai acid şi existând astfel pericolul de a „omorî” cromozomii XY responsabili de sexul bărbătesc), astfel reducându-se distanţa pe care spermatozoizii trebuie să o parcurgă până la ovul.

Momentul concepţiei este la fel de important dacă încercaţi să obţineţi un băieţel.

Unii experţi în fertilitate consideră ar trebui să faceţi dragoste chiar în ziua ovulaţiei şi să vă abţineţi câteva zile înainte de aceasta, explicaţia fiind că spermatozoizii sunt mai rapizi, dar mai puţin rezistenţi şi, nefiind obligaţi să supravieţuiască mai multe zile până la fecundare, au şanse mai mari să fecundeze ovulul. Este indicat, de asemenea, ca actul sexual să se desfăşoare într-un ambient mai puţin romantic, mai rapid şi într-un mediu mai... răcoros.

Dacă vă doriţi o fetiţă...

Trebuie să consumaţi cât mai multe alimente acide, sucurile şi fructele exotice cum sunt portocalele, lămâile şi grepfruit-urile fiind o idee excelentă şi de introdus în alimentaţia zilnică. Dieta viitoarei mămici ar trebui să fie bogată în calciu şi magneziu, dar săracă în sare şi potasiu. Deci lactatele, spanacul, broccoli dar şi fasolea, nucile şi cerealele integrale nu trebuie să lipsească din alimentaţia preconceperii unei fetiţe.

Poziţia sexuală este şi în cazul dorinţei de a concepe o fetiţă menţionată ca fiind foarte importantă. Drept pentru care ar trebui ca penetrarea să fie superficială, iar poziţia misionarului este varianta câştigătoare în cazul care doriţi să aduceţi pe lume o bebeluşă.

Potrivit doctorului Shettles, momentul conceperii unei fetiţe este de asemenea important. Conform metodei doctorului Shettles de a determina sexul bebeluşului este mai posibil să concepeţi o fetiţă dacă aveţi contact sexual timp de 2-4 zile înaintea ovulaţiei. Luaţi o pauză de două zile după care e indicat să aveţi alte două zile de contacte sexuale. Premiza este că, urmând această metodă, aveţi şansa de a păstra cromozomii de tip XX care sunt mai rezistenţi şi care dau sexul feminin bebeluşului dumneavoastră.

Această metodă ar trebui asociată şi cu o baie fierbinte, căldura favorizează conceperea unei fetiţe, şi cu atmosferă mai romantică în momentul concepţiei şi focusul pe plăcerea sexuală a partenerei.

Oricare ar fi metodele prin care alegeţi să încercaţi să concepeţi un băieţel sau o fetiţă, nu uitaţi că mai presus de orice, acesta trebuie să fie sănătos.

Te-ar mai putea interesa:

Testele de sarcina
Semnele ovulatiei
Calcularea perioadei fertile
Alimentatia cand astepti un bebelus
Semne si simptome ale sarcinii
Vitamine si minerale esentiale in sarcina
Calcularea datei probabile a nasterii
Cum te pregatesti de sarcina?
Ce trebuie sa schimbi in viata ta inainte de conceptie?
Se poate planifica sexul bebelusului?
Ce functii indeplineste placenta ?
Acidul folic si importanta lui in sarcina
Ce modificari aduce primul trimestru de sarcina ?
Efectele fumatului asupra bebelusului nenascut
Ce plante, condimente si alimente sa eviti in sarcina?
Cum alegem numele copilului nostru?