Retete in autodiversificare - Briose cu mar ras

Ingrediente:

  • Doua mere
  • 200 grame faina
  • 2 oua
  • Un iaurt natural mic (200 grame)
  • 1 lingura ulei de masline sau unt de cocos, dupa preferinte
  • Un plic de praf de copt (optional)

Retete-in-autodiversificare---Briose-cu-mar-ras

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca faina cu ouale batute, iaurtul, praful de copt si uleiul de masiline sau de cocos.

Se adauga merele razuite in prealabil.

Se amesteca sa iasa o compozitie omogena si se pune cu lingura in formele de briose.

Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute la 180 de grade. 

Retete in autodiversificare - Supa-crema de dovlecel

Ingrediente:

  • 2 dovlecei sau zucchini
  • O ceapa
  • Un catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline sau alt ulei preset la rece de preferinta
  • Smantana dupa gust

Retete-in-autodiversificare---Supa-crema-de-dovlecel

Mod de preparare:

Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul amestecat cu cateva linguri de apa.

Se pune dovlecelul taiat cubulete si apa cat sa acopere. Se poate pune si putina boia dulce si piper.

Se fierbe totul cam 25 de minute apoi se scurge din apa cat sa ramana cantitatea pe jumatate

Se pun in blender sau se paseaza cu un mixer vertical.

Se adauga smantana dupa gust. 

Retete in autodiversificare - Chiftelute la cuptor

Ingrediente:

  • Jumatate de kilogram de carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • O legatura de marar
  • O legatura de patrunjel
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 felii de paine inmuiate in apa
  • Pesmet

Retete-in-autodiversificare---Chiftelute-la-cuptor

Mod de preparare:

In afara de carne, toate ingredientele se pun impreuna si se baga in blender. Se amesteca apoi cu carnea, se mai pune pesmet daca e prea lichida compozitia

Se fac bilute marimea dorita, se aplatizeaza si se lasa aproximativ 40 de minute in cuptor, la 220 de grade.

Pofta buna!