TU: Din saptamana 30-32 de sarcina este recomandat sa incepi sa te gandesti la bagajul pentru maternitate. Desi va fi vorba doar de cateva zile (3-5 zile) de stat in spital dupa nastere, circumstantele speciale din acele momente necesita pregatiri cu ceva timp inainte. Cu atat mai mult cu cat nasterea te poate lua prin surprindere.

Este posibil sa incepi sa ai arsuri. Acestea apar in partea superioara a abdomenului in special in ultimul trimestru de sarcina si sunt rezultatul impingerii acidului gastric in esofagul inferior. Arsurile apar de cele mai multe ori cand stai intinsa asa ca evita sa mananci inainte de a te culca. Te-ar putea ajuta sa dormi cu capul putin mai sus, pe cateva perne.

Ai inceput sa te misti destul de greu. Dupa ce urci cateva trepte simti ca nu poti sa respiri. Cu toate aceste neplaceri poti incepe sa amenajezi camera bebelusului si sa te interesezi de obiecte ce iti vor fi necesare pentru ingrijirea lui.

Majoritatea viitoarelor mame  se pregatesc de venirea bebelusului cu luni inainte de nastere pentru ca bebelusului sa nu-i lipseasca nimic. Bebelusul are nevoi speciale si vei petrece mult timp in magazinele pentru copii. Sau, de ce nu, vizitand variantele de magazine electronice.  Afla ce trebuie sa contina trusoul bebelusului atunci cand il aduci pe lume!

Te-ar mai putea interesa:

Voi suporta durerea nasterii?
Etapele nasterii naturale
De unde vin durerile in timpul nasterii?
Epiziotomia, un rau necesar?
Cum s-a pozitionat bebelusul tau?
Cum vei naste, nastere naturala sau cezariana?

COPILUL TAU: Bebelusul  masoara acum  28 cm si cantareste in jur de 1,55 kg.

Copilul creste din ce in ce mai mult iar spatiul in care sta se micsoreaza. Acest lucru ii limiteaza miscarile insa tu nu trebuie sa te ingrijorezi.

Culoarea ochilor incepe sa se distinga cum. Multi copii se nasc cu ochii de un albastru-inchis, insa culoarea se va stabiliza intre 6-9 luni dupa nastere si chiar dupa un an. Vazul este inca neclar dar nu pentru mult timp.

Uite ce se intampla cu tine si bebelusul tau in Saptamana 32 de sarcina