JOC CURSA CU OUA FIERTE 

O reuniune de familie intr-o zi frumoasa de primavara poate fi destul de plicticoasa pentru un copil. 

Insa daca mai multi copii se plictisesc in preajma ta, cursa cu ouale de Paste este un prilej minunat de a-i scoate din apatie si de a-i distra.

Stabileste traseul de concurs. Pentru un plus de amuzament, presara-l cu obstacole: o piatra peste care trebuie sa sari, un bat pe care trebuie sa il pasesti, un scaun in jurul caruia trebuie sa te invarti, un mini-gardulet peste care trebuie sa sari.

Copiii se aliniaza la start, tinand in mana cate o lingura in care se afla un ou.

Castigator este cel care parcurge cel mai repede intregul traseu, si ajunge la linia de finish cu oul intact in lingura. 

Pe locuri, fiti gata...START!! 

JOC CURSA IEPURASULUI TOPAITOR 

Pastele nu este doar plin de oua, ci si de iepurasi. Ce joc mai potrivit, asadar, decat cel al iepurasului topaitor? 

Traseaza o linie de start si una de finish, cu creta.

Da-i fiecarui jucator cate un ou.

Concurentii trebuie sa tina oul intre genunchi, fara sa il scape, si sa topaie pana la linia de finish. Concurentul care ajunge primul, fara sa scape oul, este castigator.

O alta varianta  a jocului este cea in care se organizeaza o stafeta. Fiecare copil trebuie sa parcurga o anumita distanta si sa predea oul intact urmatorului jucator. 

Distractie placuta! Top Top! 

JOC – IN CAUTAREA OUALOR DE PASTE 

Acest joc are marele avantaj ca se poate juca in oricati copii. Ascunde ouale de Paste prin gradina si trimite-l pe cel mic sa le caute si sa le gaseasca pe toate. 

Daca la joc participa mai multi copii, castigator va fi cel care va gasi cele mai multe oua.

Daca locuiesti la bloc, poti organiza o vanatoare de oua de Paste chiar si in casa. Pentru mai multa distractie, insoteste-l pe copilul tau si ofera-i indicii cand se apropie (cald! cald! cald! fierbinte !) sau cand se indeparteaza (rece...rece...inghetat!) si cand se indeparteaza de ascunzatori.

Daca nu iti surade ideea de a avea vreun ou ratacit prin dulapuri, puteti iesi la un picnic in ziua de Paste si sa cautati ouale in poiana, sau la marginea padurii. 

Cautare placuta! 

JOC GASESTE CUVINTELE! 

Gaseste cuvintele ascunse in tabelul de mai jos! 

Atentie! Cele 9 cuvinte pot fi scrise de la dreapta la stanga sau de la stanga la dreapta. 

Succes!

joc-cuvinte-de-paste