Pe la jumatatea secolului trecut, un german pe nume Volker Kraft, provincia Thuringia, a decis sa decoreze copacul din propria gradina. Desi a inceput in 1965, cu un copacel tanar si 18 oua de plastic, el si-a continuat obiceiul de-a lungul anilor.

Toate ouale folosite in gospodaria familiei erau gaurite si golite de continut, iar cojile intacte erau pastrate si decorate, pentru a fi agatate in copacul care, intre timp, crescuse semnificativ.

In anul 2012 copacul avea peste 10.000 de oua. Familia incepe sa decoreze copacul cu aproximativ o luna inainte de Paste. Toate ouale sunt facute de ei, in gospodaria proprie, insa exista si oua donate, sau oua provenite din diverse tari, cu motivele caracteristice zonei din care provin.

Este cu adevarat spectaculos, dar nu va propunem sa va angajati intr-o asemenea activitate de durata! Propunerea noastra este mult mai casnica, practica, realizabila impreuna cu cei mici si de mare efect. 

copac-paste

Ouale pentru copacul de Paste

Daca incepi proiectul din timp, iar micutul tau nu e chiar foarte mic, poti folosi oua de gaina gaurite si golite de continut. Oul se spala in interior si se picteaza sau se decoreaza asa cum iti place.

Ouale sunt fragile astfel ca va trebui sa le pastrezi cu grija pana anul viitor. Vestea buna e ca iti vei completa colectia an de an si ca proiectul iti garanteaza o distractie pe cinste impreuna cu micutul tau.

Daca e prea tarziu ca sa apuci sa strangi cateva oua adevarate, poti apela la solutia mai rezistenta: cumpara cateva oua de plastic sau din spuma.

Se gasesc in magazinele de crafting si in multe magazine online. Pentru un plus e efect, poti alege oua de dimensiuni diferite. Le poti decora folosind carioci, acuarele, vopsele acrilice sau tatuaje temporare. 

Unde atarni ouale decorate?

Exista nenumarate variante pentru realizarea „copacului” de Paste.

Daca ai in casa un copacel deja (trandafir japonez, de exemplu) il poti impodobi pe acesta.

Daca nu, poti pune cateva crengute ramificate intr-o vaza.

Daca ai mai mult timp, poti alege un recipient transparent, iar crengutele pot fi infipte in nisip colorat.

O alta varianta este sa pui pamant in vasul in care fixezi crengutele, si sa asezi deasupra lui un strat de muschi sau sa plantezi seminte de iarba.

Pentrun un plus de efect, crengutele din care alcatuiesti copacul de Paste pot fi taiate dintr-un pom fructifer. Asezate in apa, ele vor inmuguri si chiar inflori! 

Iata cateva idei despre cum poate sa arate copacelul tau de Paste!

copacul-de-paste